camaro gear grund för GM: s stora caddy

Det är fortfarande oklart om General Motors kommer att använda samma bakre plattform fyrhjulsdrift används för den nya Chevrolet Camaro eller en all-wheel drive för sin ultra-lyx Cadillac. GM vice ordförande och produktinformation guru Robert Lutz berättade nyligen journalister på Chicago Auto Show som det var en möjlighet. Och om det någonsin gör driva igenom, är en sak säker, kvalitet bildelar och tillbehör såsom GM matta kit kommer att utnyttjas för ultra lyxiga Cadillac.

Lutz noterade också att en del av deras globala produktstrategi, skulle biltillverkaren har mindre men mer flexibla plattformar som skulle rymma ett mycket bredare spektrum av fordon och mönster. Och ett exempel som är den nya Camaro plattform som skulle kunna användas för andra fordon. Lutz har också gett en antydan till varför lanseringen av den nya Camaro är försenad, men han tillade att Camaro är planerad att visas under 2009. Den automaker har förlängt användbarheten av grundläggande uppbyggnaden av den nya Camaro så att det skulle kunna användas som plattform för andra fordon.

Enligt Lutz, “Vad du måste förstå är att vi har fått detta modulära kit produkt arkitektur där vi har två olika längder av bakre överhäng. Så vi kan ändra dessa delar något sätt vi vill. I fallet med den Camaro, är det lång kort. Om, till exempel, ville vi med mer än åtta cylindrar du kan göra lång, lång, lång göra en mycket stor bak-hjulsdrivna Cadillac. “Han tillade:” Det är som ett Lego set-du svetsar ihop dem ändå du vill ha. ”

Men för nu GM har ännu inte släppt någon officiell uttalande om de går vidare med sin plan att producera en ultra-lyx Cadillac. Men, sade Mark laneve, GM Vice President för försäljning, service och marknadsföring som de vill driva igenom med planen att skapa en exklusiv Cadillac som kan konkurrera med bilar som den nya Lexus LS460 eller BMW 7-serien.

Lutz anmärkningar visar en av de nya realiteter som kommer att ha ett betydande inflytande på bilindustrin under de kommande åren. Kapitalet blir knappa och utom Toyota, har kostnaden för upplåningen gått upp dramatiskt för biltillverkare över hela världen som leder dem att utforska olika alternativ som skulle hjälpa dem att bevara kapitalet som till exempel avknoppning fler produkter från en grundläggande investeringar som har blivit trenden bland biltillverkare idag.

Lutz nämnde också att General Motors kontinuerligt samla alla sina produktområden resurser från hela världen. Han sa, “Det spelar ingen roll var det är. Det är allt en organisation. Vi har äntligen insett inte varje region har att göra sin egen produkt. “Han vidare tilläggas att även besluten om motorer för användning i vilka produkter som traditionellt varit ett ansvar för de regionala cheferna att formas av globala krafter nu. “Ett av svaren, som alltmer antagits i Europa och vi planerar att använda det också, är att använda motorer i bilar som är fundamentalt sätt för liten och sedan turboladdad dem. Du kan föreställa (Pontiac G8) med fyrcylindrig Cobalt motor men turboladdad till 270 och 280 hk. Det är en formel som fungerar bra för bränsleekonomin eftersom när du inte är i acceleration spelet du cruising med på en liten, liten motor. Problemet är att det kostar ca $ 1400. Ingenting är gratis. Jag tror att vi hittat med direkt bränsleinsprutning är vi fann det ökar effekten fortare att det ökar bränsleekonomi,. Jag tror att vi skulle ha föredragit motsatsen “