Chrysler återförsäljare hoppas fortfarande för biltillverkarens överlevnad

Samma dag som amerikanska miljardären och investeraren Kirk Kerkorian erbjudit ett bud på $ 4,5 miljarder kronor Chrysler Corp, är den tid som en bilförsäljare i Southold, var New York också damma av ett inramat tryck.

Chrysler återförsäljare Dick Mullen sade i april 5, medan leende på en redaktionell tecknad från 80-talet, “Dags att hänga upp detta igen. Det visar en bil spricker från marken under en gravsten märkt “ Chrysler: RIP”

Mullen butik har bott på Long Island nordöstra hörnet för 80 år och har vittne till uppgång och fall av Chrysler genom årtionden av miscues. Långt tillbaka i 80-talet den gamla goda Mullen har lånat Chrysler några $ 10.000 när det närmar sig konkurs. Och idag Chryslers framtid är återigen på randen som dess tyska moderbolag DaimlerChrysler AG öppnar alla alternativ för sin försäljning. Trots den något dystra framtid som Chrysler står inför idag, förblev Mullen lugn och orädd leavening humorn vänta galge.

Enligt Mullen, 70 när han berättade försäljningen Chief Steve Landry på New York Auto Show i april 4, “Det är fjärde gången jag kommer ut ur affärer med er, jag börjar bli lite trött på det.” Han föreslog också för Chrysler att skriva en bok bygger delvis på hans upp-och-ned rida och skicka ut den till framtida chefer.

Landry sade som ett sätt att bekräfta sitt samtal med Mullen, “De flesta av våra återförsäljare har tro, och de vet att vad som än händer, är våra varumärken och produkter inte kommer någonstans.” Han sade också att han planerar att träffa så många som 50dealers detta år för att svara på frågor och att laga relationer.

Lantmäteri verksamhet Mullen och resten av hans kolleger bilhandlare på Long Island, är det svårt att missa det uppenbara faktum att japanska biltillverkare inflytande också nått Long Island.

förbundet
Chrysler producent av Dodge truck delar och Dodge trucktillbehör har varit en av de “tre stora” amerikanska biltillverkaren tillsammans General Motors Corp och Ford Motor Co väg tillbaka 1929. Tyvärr ur “Big Three” är det bara GM som framgångsrikt har behållit sin post.

De felaktiga beslut som har plågar Chrysler började redan 1970 när Auburn Hills, Michigan-baserade biltillverkaren försöka driva bränsleslukarna som olja köpvanor förändrades. Ordförande Lee Iacocca kunde undvika konkurs när det förvärvade $ 1500000000 statligt garanterade lån. Efter en väckelse bakom kompakt K-bil och minibuss, den amerikanska biltillverkaren återigen inlett 1998 på en stenig $ 36000000000 union med Daimler, tillverkaren av Mercedes-Benz.

Facket störtade bara Chrysler till allvarligare finansiella kriser som gick för fler år än någon kan minnas. Chrysler har fått en 1,5 miljarder dollar förlust som föranlett dess tyska moderbolag att utreda en försäljning. Det var också då som Chrysler har överlämnat No.3 spåret i den amerikanska marknadsandelen till Toyota Motor Corp Jeepar, Dodge lastbilar och minibussar har stått för 70 procent av Chrysler omsättning vid den tidpunkt då bensinen kostar nästan $ 3 per gallon i USA.

kampen Chrysler återförsäljare
Mullen för hans långa år av att sälja Chrysler produkter har ridit ut mycket storm. Han och hans pappa var och köpte $ 10.000 av Chryslers förlagslån 1980 som ger dem 11 procent ränta per år ränta. Det var också deras Chrysler återförsäljaravtal som var först med att sälja Jeep i USA efter att bolaget köpte American Motors 1987. Mullen har träffat Iacocca två gånger och senare blev han inbjuden längs en handfull återförsäljare vid en lunch på New Yorks Waldorf Astoria.

Det huvudsakliga syftet med Daimler för inköp Chrysler är att vinna massmarknad amerikanska fotfäste. Tyvärr istället vinsten det förväntar man har funnit sig kämpar på grund av prisnedsättningar och fackliga kostnader pensionär som lägger $ 1300 till priset på varje bil. Och idag med oljepriserna svallande höga vissa investerare ser framtiden för Chrysler som blir dystrare än tidigare.

Enligt Tim Gilbert, som hjälper till att hantera 10 miljarder dollar i tillgångar, däribland DaimlerChrysler bindningar vid huvudsakliga Global Investors i Des Moines, Iowa, “När produkten konjunkturen vände, den fula verkligen uppväger det goda.” Han sade också att han firman är att lägga mer obligationer i Stuttgart Tyskland-baserade biltillverkaren att det borde vara mer stabil om man säljer Chrysler.

DaimlerChrysler aktier på New York-börsen har hoppat 25 procent till $ 80,69 då bolaget har aviserat i februari 14 av sina planer på att bli av med sina pengar-förlorande arm Chrysler.

Överproduktion är problemet
Mullen säger att Eaton var smart att sälja när Chrysler red högt. Men han var mindre glad förra året, då Chrysler produktion översteg efterfrågan. Mullen och andra säljare blev kvar med oönskade fordon. Detta har gett Mullen med idén till sin bok som han har gett temat: “. Överproduktion orsakar problem”

Landry sade också att han är medveten om att återförsäljarna var upprörd och det är därför han möte med många av dem i år. Det mest förbryllande sak som Mullen finns på den potentiella försäljningen är att Chrysler bilar har aldrig varit bättre. Som en sakfråga CrossFire sportbil aktier 40 procent av dess delar med Mercedes inklusive motorn. Chrysler 300 å andra sidan använder sig av samma axlar och transmission som Mercedes E-klass sedan.

Chrysler är också smalare kvalitet gapet med Toyota bara förra året den genomsnittliga nya Chrysler hade 12 procent fler problem än en typisk Toyota basera på resultaten har hittats av forskare JD Power & Associates i Westlake Village, Kalifornien. Men trots sådana att genomsnittet är mycket bättre än den genomsnittliga industrin gap på 15 procent och långt bättre än de 22 procent som Chrysler uppkommit under 2000.