chrysler inte genomförbara, sextio dagar för att spara general motors

Sent förra året, fick Chrysler och General Motors 17,4 miljarder dollar från de amerikanska skattebetalarna att undvika biltillverkarna tvingas in kapitel 11 konkurs. Tre månader senare, har de två bolagen misslyckats med att säkra 21,6 miljarder i nya lån från den amerikanska regeringen. Ett drag som lämnar nu de båda bolagen i en farlig situation.

Chrysler, den mindre av de två företagen har haft mest graverande fördömande när det gäller sin framtid, med Auto Task Force utsedd av Barak Obama kommer till slutsatsen att Chrysler är “inte lönsamt” i sin nuvarande form. Som ett resultat, kommer Chrysler få tillräckligt rörelsekapital till senaste trettio dagarna, trettio dagar då det måste avsluta sin föreslagna alliansen med den europeiska biltillverkaren Fiat. Om denna fusion uteblir, ser framtiden för Chrysler extremt dystra, med kapitel 11 konkurs ser ut som det enda alternativet för den tredje största biltillverkaren i USA.

Nyheten för General Motors är inte mycket bättre, med en gång världens största biltillverkare ges sextio dagar att dramatiskt omstrukturera och minska kostnaderna. En omstrukturering som redan har kostat vd Rick Wagoner hans jobb. Tvingas ut på begäran av presidenten eftersom Vita huset sade att den nuvarande omstruktureringsplanen var otillräckliga och behövde vara mycket mer aggressiva om företaget är att ha någon långsiktig framtid.

Ännu mer oroande för General Motors är insikten att regeringen funderar på att en “snabb domstol-övervakad omstrukturering” kan visa sig vara det bästa alternativet för framgång. En “domstol övervakad omstrukturering” kan väl bara betyda kapitel 11 konkurs, ett drag som kan decimera eventuella framtida försäljning och som ett resultat djupdykning bolaget ännu djupare ner i dyn. Snacka om ett garantiåtagande Plan – statligt styrda garanti system för både Chrysler och GM – kommer att göra något för att öka konsumenternas förtroende och om något kan ha en negativ effekt. Om någotdera bolaget har en livskraftig framtid, varför de behöver regeringen att backa upp garantier? Som sågs i Storbritannien med MG Rover, kan statligt styrda system snabbare effektivt upp processen för misslyckande.

Konkurs dock, kan vara det enda sättet GM kan överleva. Samtalen med de fackliga organisationerna och obligationsinnehavare har varit plågsamt långsamt, vilket många analytiker att tro att det enda sättet GM kan omstruktureras är genom domstolarna. Med den oundvikliga bakslag som leverantörerna skulle känna om någotdera bolaget gick i konkurs, förhoppningarna är att båda företagen kan möta kraven från regeringen. En underlåtenhet att göra detta kommer utan tvekan att leda till förlorade arbetstillfällen i stor skala, kan förlusten av arbetstillfällen som inte bara skulle påverka GM och Chrysler, men drar också Ford längre in i bilden.

Så med 30 och sextio dagar kvar respektive Chrysler och GM befinner sig i en position där de måste uppfylla Force Auto Task rekommendationer. Underlåtenhet att göra detta kan endast resultera i ett utfall. Ett resultat som skulle få återverkningar i hela världen, inte bara i Amerika.