Chrysler säger bye Daimler och lämnar den med $ 2000000000 första kvartalet förlust

Daimler: Förlåt kära Chrysler men det är det. Jag har sålt dig till trehövdade hunden Kerberos.
Chrysler: Dess ok, Daimler kära jag helt förstår … och förresten skulle du vara så söt och ta hand om min $ 2000000000 för första kvartalet förlust?
Daimler: Ok kära men minns jag har goda slutet av affären, ok?
Chrysler: naturligtvis dear …

Försäljningen av Chrysler har hamnat som en komedi sketch. Rapporter har citerat att vd Zetsche är bedrövad över uppdelningen av DaimlerChrysler, säger att den Auburn Hills automaker också bidrog till Daimler och var inte alltid rapportera förluster. Men med den nuvarande $ 2000000000 första kvartalet förlust som Chrysler har rapporterats, kommer vd Zetsche tycker fortfarande bättre för Chrysler?

Trots förlusten som Chrysler återigen har uppstått är det fortfarande mycket positivt att det kommer att kunna break-even under resten av året. Det kan noteras att Chrysler har tidigare rapporterat en $ 1200000000 till följd av omstruktureringsprogram som biltillverkaren genomför. Den nämnda förlusten rapporterades förra 14 februari samma dag som vd Zetsche har meddelat att Chrysler är till salu.

DaimlerChrysler Chief Financial Officer Bodo Uebber har prognostiserat en $ 2100000000 helåret förlust för Chrysler som är före räntenetto och skatter. Prognosen tillkännagavs under en telefonkonferens med reportrar och finansanalytiker. Men analytiker har en annan uppfattning och ansåg att prognosen anger en stor förbättring i Chrysler resultat under innevarande kvartal samt den andra halvan av 2007 så mycket att vänta.

Som en sakfråga, enligt New York-baserade analytiker Brad Rubin på investmentbanken BNP-Paribas, “Jag tror att det är alltför optimistisk. Jag tror att det kommer att bli mycket svårt.”

Det är ingen hemlighet att Chrysler är beroende av utbyggnaden av nya fordon för att öka sin försäljning. Till att börja sin återhämtningsplan har nyligen lanserat den Dodge Avenger sedan och kommer att introducera nya minibussar till hösten.

Trots de första kvartalets förluster som Chrysler har få, DaimlerChrysler s nettovinst för januari till mars har dubbel till 2,6 miljarder euro, vilket helt enkelt visar en vändning i sin återuppliva Mercedes-Benz lyxbil-göra uppdelningen för att inte nämna de extra inkomster som DaimlerChrysler får från sitt innehav inom flyg företaget EADS.

Uebber sade att bolagets resultat för 2007 skulle bli något över $ 9000000000 som är före räntor och skatt men den årliga nettovinsten fortfarande skulle underskridas av kostnader relaterade till Chrysler försäljning. Och uppskatta dessa kostnader kommer sannolikt att nå mellan $ 4 miljarder SEK och 5 miljarder dollar.

DaimlerChrysler producent av top of the line Mercedes 240D delar har också meddelat att man kommer att sälja en 80,1 procent av aktierna i Chrysler s industriella och finansiella verksamheten till Cerberus för $ 7400000000, som mestadels kommer att gå in i Chryslers verksamhet. Affären väntas avslutas under det tredje kvartalet.

Kommer Chrysler vinna några fördelar från försäljningen? Chrysler som skulle-vara privatägt företag kommer att vara skyddade från otålighet av de finansiella marknaderna och deras fokus på kortsiktiga resultat. Men enligt vd Tom lasorda trots de nya förmåner och fördelar som Chrysler kommer att få av sin nya ägare, skulle företaget strävar fortfarande hårt för att förbättra dess prestanda.

Chrysler har rapporterat första kvartalet förlust före räntenetto och skatter jämför med en $ 857 vinst för perioden januari-mars kvartalet 2006, innan de ständigt ökande gaspriserna började påverka efterfrågan på sina fordon. Tråkigt nog för Chrysler att trenden har fortsatt under kvartalet slutade bara leder till en minskning med 8 procent i försäljningen av Chrysler, Dodge och Jeep fordon.