Chryslers hybrider fick hemi_

Chrysler Group, DaimlerChrysler AG: s amerikanska arm, viljestyrka hybrid versioner av 2008 Chrysler Aspen och Dodge Durango och stadsjeepar med sin muskulös 5,7-liters Hemi V-8 motor, sade biltillverkaren måndag.

Den Aspen och Durango, den första någonsin bensin-elektriska hybrider från Chrysler, är tänkt att nå marknaden under 2008. Hybriderna kommer att innehålla en två-mode hybrid teknik som förbättrar bränsleeffektiviteten för både staden och landsvägskörning. Medan Aspen och Durango stadsjeepar har de traditionella Hemi motorer, är den nya Hemi hybridmotor förväntas stärka bränsleekonomi 25 procent totalt och cirka 40 procent i stop-and-go-trafik.

Detta blir första gången som Daimlers amerikanska divisionen har avslöjat detaljerade planer för att blanda hybridtekniken med sin berömda Hemi motorn. Och EBC bromsar kommer inte att få det att avstanna. Chrysler gör ganska bra genom sitt partnerskap auto jättar som General Motors Corp och BMW. De biltillverkare utvecklar två-mode hybrid system på Hybrid Development Center i Troy.

“Vi vet att våra kunder gillar verkligen Hemi för att förse dem med verktyg och resurser som de behöver vid normal körning,” sade Andreas Truckenbrodt, verkställande direktör av hybrid program för DaimlerChrysler. “Det betyder att om vi kombinerar (hybrid) med denna motor vi verkligen kunde erbjuda betydande bränsleekonomi, men inte tvinga kunderna att ge upp på vad de används till så långt som prestanda.” Han tillade, “Den hybridteknik kommer att lägga vikt vid stadsjeepar, men det bör inte äventyra Hemi prestanda, vilket har bländade konsumenter.”

De två-mode hybrid kombinerar ett par av elmotorer med en bensinmotor och en växellåda med hög-och låg hastighet lägen. Konstruktionen gör det möjligt för hybridasp och Durango att köras på all-elkraft, all bensin makt eller en kombination. Den Hemi hybridmotor, å andra sidan, kommer att visa upp den multi-förskjutning system som erbjuds på bensin hemi motor som genererar 340 hästkrafter. Bränslebesparande funktion som kallas MDS stannar fyra av motorns åtta cylindrar under specifika körförhållanden som kräver mindre ström.

“Den MDS och hybrid är två olika tekniker, som inte kräver varandra men de kompletterar varandra i slutet av dagen mycket snyggt,” Truckenbrodt sagt.

Jack Nerad, verkställande redaktionell chef och marknadsanalytiker på Kelley Blue Book, “Den dubbla lägen hybridteknik som kommer att utrusta Durango och Aspen är betydligt annorlunda och mer avancerade än single-mode system tillgängliga.”

“Det är verkligen slags leapfrogs dagens hybridteknik där ute,” Nerad sagt. “En av de viktigaste fördelarna är den nuvarande hybrid system ger överlägset största delen av sina fördelar i stadskörning och egentligen inte göra mycket för dig alls när du kör på motorvägen. Här är ett mycket mer sofistikerat system som möjliggör bättre bränsleekonomi i både staden och motorvägen kör. ”

Bland de heta sälja hybrider på marknaden dessa dagar inkluderar Toyota Highlander SUV, Toyota Prius bil, och den lilla Ford Hybrid Escape SUV. Hybrid sport utility fordon kan återkasta med entusiaster som letar efter bränslesnåla bilar med mer utrymme att erbjuda bra dragande och bogsering kapacitet.

“Jag vet inte om du kan nödvändigtvis klass dessa människor som miljöaktivister,” Nerad sa, “men absolut jag tror att de vill hjälpa miljön lika mycket som någon annan och samtidigt spara lite pengar.”

Ur en volym synpunkt är hybriden segment växer “ganska kraftigt”, säger Jeff Schuster, verkställande direktör för globala prognoser på JD Power and Associates. Förra året var ungefär 250.000 hybrider som säljs i USA. För 2007 är hybrid försäljningen beräknas att hoppa till ungefär 350.000 och omkring 2013 bör stå för 5 procent av amerikanska bilförsäljningen, eller mer än 1 miljon fordon, konstaterade Schuster.