Citroën och BMW top säkerhetsstudie

Det verkar som i en studie som nyligen publicerats av Auto Express Magazine och Euro NCAP som Citroen och BMW gör några av de säkraste bilarna på vägen. Denna studie var en del av en pågående ständig bedömning att Euro NCAP utför att ständigt övervaka Automobile säkerhet.

Euro NCAP grundades 1997 och nu backas upp av fem europeiska regeringar det har snabbt blivit den främsta auktoritet på bilsäkerhet inom Europeiska unionen.

Det stöds av motoriska organisationer inom de olika medlemsländerna i EU och (som de säger) har snabbt blivit en katalysator för att uppmuntra stora förbättringar när det gäller Automobile säkerhet och design.

Så det verkar som om de har en ungefärlig uppfattning om tomten, visst man skulle hoppas så och jag tror att i detta fall de gör

För BMW deras säkraste alternativet (så att säga) var det 3-serien samtidigt för Citroen deras säkraste bil var Citroen C4.

För BMW den allmänna uppfattning var att den nya 3-serien uppnådde fem stjärnor (av fem) för att skydda sina vuxna passagerare. Under förhållanden krasch simulering huvuddelen cellen höll upp under tryck och skyddade alla sina passagerare. En intelligent säkerhetsbälte systemet var på plats och detta innebar att skyddet för barn var mycket bra (4 stjärnor av 5)

Med avseende på Citroen C4 juryn ansåg att det var en stark utförande bil förtjänar sin fem stjärnor (av fem) för åkande skydd. Igen som BMW den starka kupén skyddas de åkande väl under tryck. Återigen, som BMW skyddet för barn var bra med en fyra av fem betyg totalt.

Detta är förmodligen inte förvånande men ingen av bilarna var så bra när det kom till skydd för eventuella fotgängare misstag inblandade i en incident etc.

Jag antar att den moraliska av historien är att försöka att inte köra in i en BMW i hög hastighet när den färdas på andra sätt och du är en fotgängare. Roligt, jag kunde ha sagt dem att.

Matt Johnson av de gemensamma sponsorer av studien Auto Express sade “om det värsta skulle inträffa att räkna på vägen, men du vill vara i hemläxa kommer att skydda dig och din familj.” Vettigt för mig.

“Bilar har fått betydligt säkrare under de senaste åren tack vare dessa oberoende krocktester. En modeller säkerhet betyg är en viktig faktor människor tänka på när man väljer en ny bil. ”

“Många bilar gör nu en fullständig fem stjärnor [i åtta kategorier]. Men inom detta band vissa gör bättre än andra och vår lista skiljer ut de allra mest framgångsrika bilar. ”

“Det är de som Euro NCAP räknar erbjuder den högsta nivån av säkerhet för sin klass och är något bilköpare bör vara medveten om.”

Som hade diskuterats i media, var båda sponsorerna av denna studie orolig för att säkerheten är nu sådan yttersta vikt att det är viktigt att så många presumtiva köpare av bilar är medvetna om säkerhetsfrågor totalt.