CNN skiner ljus på företag bilförsäkring

Nyligen har CNN täckte de problem som människor när de ansöker pengar från företag bilförsäkring. Rapporten sändes på Anderson Cooper 360 ° fick reda på att de flesta försäkringsbolagen i landet använder en filosofi baserad på tre Ds. Dessa dröjsmål, förneka och försvara. Försäkringsbolag, som illustreras av showen, fördröja handlägger ersättningskrav från offren, förnekar att käranden var sårad och försvara sitt beslut i domstol om det kommer till det. Denna filosofi har gjort det svårt för de berörda att få sin skälig ersättning, lika hårt som ett styrsystem utan en Volvo styrväxel. Showen avslöjar att även offer för mindre bilolyckor har svårt att få skälig ersättning från försäkringsbolag. Berättelsen kretsade kring upplevelsen av Roxanne Martinez, som försökt hävda $ 25,000 för de medicinska betalningar och förlorad lön, men bara erbjöd $ 15.000 vid Allstate, försäkringsbolaget för den person som slog hennes bil i Santa Fe, New Mexico.

Reporter Anderson Cooper och producenten Kathleen Johnston arbetade på rapporten i 18 månader och resultatet är att de fick reda på att de flesta försäkringsbolag slåss betala miljarder i fordringar. Historien visar att när Martinez försökt hävda $ 25000 som är rättmätigt hennes, försäkringsbolaget bara erbjöd henne $ 15.000 hoppas att Martinez skulle ta pengarna eftersom det enda andra alternativet kvar är att anlita en advokat och ta ärendet till domstol. Martinez dock inte ta pengarna utan anlitade en advokat, de vann målet och juryn beviljade henne $ 167.000. Men processen tog tre år.

Rapporten sade att tio av de bästa tolv försäkringsbolag använder de tre Ds i ett försök att tjäna pengar på oturen att andra människor. I rapporten uppmanas också på tidigare insiders försäkringsbranschen att ge synpunkter på den nämnda frågan. Dessa insiders sade att om en person har oturen att komma i en kollision och fick ont, kommer försäkringsbolagen oftare försöka använda de tre Ds för att tjäna mer pengar. Andra bekräftade uttalanden också, advokater uppgav också att de vet för ett faktum att flera stora försäkringsbolag kämpar sig ur betala offren rättvist.

Anderson Cooper 360 ° fick också sina händer på en utbildning handbok från Allstate. Någonstans i manualen står det skrivet att tvinga “mindre gå-bort bosättningar”. En annan insider att showen intervjuade var Shannon Katz. Katz är en före detta skadereglerare för försäkringsbolaget Allstate. Hon sa att hon skulle ge så lite som $ 50 i vissa mycket små fall. Hon sade att fattiga människor skulle ta vad de erbjuder rädsla för att de skulle få någonting alls.

I rapporten sägs att försäkringsbolagen hoppas att sökande inte kommer att vänta på sina fordringar ska hanteras och bara gå bort för dem som lidit endast mindre olyckor. Försäkringsbolagen hoppas också att sökande inte kommer att stämma och bara ta vad de erbjuder och bara lämna det vid det. Experter på området säger att den strategi som används av Allstate och andra försäkringsbolag har gjort sedan miljarder dollar som inte rätteligen tillhör dem.

Som svar på rapporten, skickade Allstate ett e-postmeddelande som säger att de inte tror att CNN kommer att leverera en rättvis rapport. Men försäkringsbolaget har ännu att ta upp frågan om att showen har tagit upp. Denna tystnad av försäkringsbolaget lägger till misstanke om allmänheten att vad showen rapporteras är faktiskt sanningen.