Daimler Chrysler bryta upp emot

Chrysler-koncernens serie av strapatser blir en börda för sin tyska moderbolag DaimlerChrysler AG. Men en medlem av DCX styrande förvaltningsrådet sade i fredags att han skulle motsätta sig ett avtal som leder till upplösningen av Auburn Hills biltillverkaren.

“Vi skulle inte stödja en lösning som ett riskkapitalbolag som skulle skära ut val bitar”, säger Helmut lins, en av de tio arbetstagarrepresentanter DaimlerChrysler s 20-ledamot styrelsen, som liknas vid en amerikansk styrelse. Lense sade att han skulle föredra att se ett tillverkande företag, t.ex. en annan biltillverkare, ta kontroll över Chrysler i händelse av en försäljning.

Det var tidigare rapporterat att DaimlerChrysler är redan i förhandlingar med potentiella köpare som inkluderar General Motors Corp och private equity Blackstone Group och Cerberus Capital Management LP. Dessa kraftfulla företag, sällskap av andra privata företag, syftar till att förvärva bolaget någon gång i framtiden.

I februari, när DCX rapporterade en 1,5 miljarder dollar förlust för Chrysler, sade DaimlerChrysler vd Dieter Zetsche att bolaget övervägde alla alternativ för Chrysler – inklusive en försäljning som skulle sätta stopp för den nioåriga sammanslagningen av Daimler-Benz AG och fd Chrysler Corp Det var också i februari då bolaget betonade att alla alternativ finns kvar på bordet.

Bland de möjliga alternativen, kan DCX behålla en minoritetsandel på 20 till 30 procent i Chrysler, och detta är enligt personer med insyn i försäljningen samtalen. De sade toppchefer är inställda på att arbeta fram en smidig och snabb affär för att minimera hantering avhopp och avbrott på Chrysler och dess återförsäljare. “Vi vill ha den bästa lösningen för Chrysler-koncernen, och för DaimlerChrysler,” sade ett företag tjänsteman som bad att inte bli namngiven.

Ett företag kan bara fungera väl om alla dess divisioner är friska, sade Lins. “Du kan inte ha en del där du ständigt väntar förluster,” betonade han också. “Det är en börda för hela företaget.” Lins, chefen arbetstagarrepresentant av den enorma Untertürkheim fabriken i Stuttgart, sade att det strukturella problem som inte kan lösas enbart genom att skära produktionskapacitet. Han tillade att Chrysler behöver balansera sitt modellprogram och erbjuda fler små bilar med bränslesnåla motorer.

Lense tillade att Chrysler kan behöva partner att dela utvecklingskostnader, även om han, liksom de övriga arbetstagarrepresentanter på DaimlerChrysler ombord, motsatte en ny deal för att få Kinas Chery Automobile producera subcompacts för Chrysler. “Chrysler inte kommer att förbättra sin image genom att sälja vad är effektivt kinesiska bilar,” sade han.

DCX tjänstemän avböjde att kommentera potentiella anbudsgivare och deras urvalskriterier. Dock sade en initierad källa som DCX hade uppställt villkor senaste erbjudanden med riskkapitalbolag. Dessa villkor omfattar försäljning av MTU Aero Engines och bolagets off-highway motorer enhet, vilket inkluderade en del av Detroit Diesel.

Willi Diez, chef för Auto Industry Institute nära Stuttgart, sade att Chryslers problem sticker ut nu eftersom resten av företaget är i trim. “Problemen på Mercedes har åtgärdats. Mercedes är lönsam. Problemet med Smart har lösts. Är lönsamma Trucks. Allt går väl på kärnverksamheten utom Chrysler,” Diez sagt. “Aktieägarna vill tjäna pengar. De har inget tålamod. Lärdomen för tyska tillverkningsindustrin är att de ska fokusera på sin egen verksamhet,” han nämnde vidare, pekar till framgång för BMW AG efter den bayerska biltillverkaren sålde Rover bilar under 2000.

Trots kontroverser om den potentiella försäljningen, syftar DCX att anges mer kraftfull lineup. Studier och framsteg har inspirerats av Fords motorer, Volvo bränslefilter