dodge challenger prestanda

Den allra första Dodge Challenger kom ut i början av 70-talet som Dodge svar på Camaro och Mustang. Återigen nu att vi har sett en comeback för Camaros och Mustanger så har också Challenger komma tillbaka för att härska på gatorna igen. Denna gång den tredje generationen av Dodge Challenger knackar några huvuden och ta namn. Det var inte byggd för gas körsträcka, den var byggd för att vara den största, tuffaste och hårdaste Ponny bil på vägen. De definitivt inte på krutet när man utvecklar den nya Dodge Challenger, 0-100 km / h på mindre än 13 sekunder. Men som i alla lager fordon finns eftermarknaden uppgraderingar som skulle kunna driva Challenger över toppen av allt det andra.

Om det var min Dodge Challenger jag skulle börja med avgassystemet. Det kanske redan låter som ett monster, men jag vill att det ska låta som Godzilla omkring på gatorna i New York. Den MBRP avgassystemet för Dodge Challenger är en av de bästa, om inte bäst avgassystemet pengar kunde köpa. Med den polerade till en spegelblank yta direkt ur lådan kommer du att veta att du har valt klokt. Det är 3,0 “i diameter för den V8-motorer och 2,5” för V6-motorer och finns i antingen T-409 rostfritt stål eller T-304 så att den inte rostar. Och du kan räkna med att få 14 hästkrafter på bakhjulen och 9 ft / lbs vridmoment på V6 motorn för utförandet enda avgas. Den dubbelt avgassystem uppgradering för V6 sätter ut 20 hästkrafter och 12 TQ. . De är några imponerande siffror för V6. Nu till V8, tillägger 5.7L Hemi avgaser från MBRP en fantastisk 24 hästkrafter och 24 vridmoment. Dessa är några fantastiska vinster, vilket i de flesta fall ungefär dubbelt inkomst av tävlingen. Och SRT-8 prestanda avgassystem för 6.1L Dodge Challenger adderar 29 hästkrafter och 25 vridmoment. Dessa siffror är ovanligt att bara en katt tillbaka avgaserna systemuppgradering. Också på grund av konstruktion av rör och deras diameter, kan bränsleekonomi vinster vara upp till 3 miles per gallon för en konservativ förare. Och tro mig, det är svårare att vara konservativ när du har en annan 25 hästkrafter tillgänglig under foten. Bästa men det kommer med en livstids tillverkarens garanti och det kommer inte att upphäva fabriksgaranti från Dodge.

Andra jag skulle vilja förbättra Dodge Challenger prestanda genom att öka luft som kommer till motorn. Det finns många olika luftintag på marknaden. Målet är mer luft i motorn för att få mer av det bränsle som förbränns. Mer luft desto större kraft. Mest kallt luftintag ska installera i ungefär en halvtimme och typiska vinster runt 20 hästkrafter. De kan även hjälpa en mil eller två per gallon om bränsleekonomi för konservativa föraren. Vilket är bra för de typer Weekend Warrior att pendla med sin muskel bil under veckan och spela på helgen, eftersom de kommer att spara pengar på sina varje dag enheter och har maximal effekt för när de behöver det.

Slutligen den sista grundläggande mod att jag skulle titta in till att få en prestanda chip eller tuner. De är mycket lätta att installera med ett sammanlagt tio minuter eller mindre, och då är du ute och spelar. Den Diablosport rovdjur är ett utmärkt alternativ för en tuner. Den Diablo Sport Predator kommer att ge cirka 20 fler hästar på bakhjulen och 20 ft / lbs i vridmoment, även vinner 1-3 mpg, återigen så länge du inte försöker vinna Indy. Där har ni det, tre enkla sätt att förbättra prestanda Dodge Challenger. Förmodligen det bästa av allt är dock att när de olika modifieringar används tillsammans, de arbetar tillsammans, och du i slutändan får större vinster ur varje objekt. Så istället för att vara 20 plus 20 plus 25 är lika med 65, slutar det upp att vara mer som 75 eller 80. Nu är det dags att ha lite kul.