Dodge levererar en rasar kombi med en stor attityd

Dodge, föreställa en unik förändring, har kommit med Caliber som har fräscha funktioner för att ersätta den avskydda Neon liten bil. Sedan dess release, har Kaliber fått positiva kommentarer från experter och entusiaster likadana.

2007 Dodge Caliber är en femdörrars halvkombi som liknar Toyota Matrix och Pontiac Vibe. Denna nya release från Dodge är utformad för att likna en petite sports utility vehicle, men större än Volkswagen Golf. Caliber är den första kombi i Dodge sedan Shadow avbröts 1994. Den byggdes i Illinois at Chrysler Belvidere växt-och nylanserades att tjäna den internationella marknaden.

Experter säger att Caliber har smarta drag med de flesta alternativen. Den har 172 nominella hästkrafter fyrcylindrig motor kopplad till en CVT och ett val att kontinuerligt ha variabel transmission. Sex individuella förhållanden är byggda för att erbjuda manuell-shift-läget. Prestanda och bränsleekonomi är de primära bekymmer Caliber. Den förpackas ha en fet stil och crossover design med innovativa funktioner som fram till nu är imponerad bilen fanatiker.

“Vi kan helt stänga av bränslet när bilen saktar inte bara skära ned bränsleflöde som i bilar med konventionella transmissioner”, säger Larry Lyons, Chrysler-koncernens vice vd med ansvar för front-drive-modellen. Han tillsattes ytterligare, “The remdrift och ständigt föränderliga förhållandet mellan dessa trissor göra en smidig rullningstiden. ”

Caliber är blomstrande med “pålitliga” Dodge bildelar och tillbehör som bär företagets slogan. Entusiaster säger att den senaste från Dodge är snygg, smart och bekväm. Utrustad med prylar som taklampa som förvandlas till en avtagbar ficklampa, MP3/iPod/mobile telefonhållare finns i mittkonsolen, tända mugghållare för en varm och aromatiskt kaffe vid midnatt, drycker handskfacket kylaggregat och baklucka flip-down högtalare plus en allt -wheel drive (AWD) som inte har någon antispinn eller en möjlighet att utnyttja framhjulsdrift (FWD), servostyrning, defroster och bak-vindrutetorkare gör Caliber system stabilt och trendig.

Ändå är den upplevda svaghet för Caliber sin drivlina. Bilen kan plötsligt ryck samtidigt bromsa och föraren måste gasa för att kringgå det. Men att jämföra den med tidigare bil irritationsmoment såsom grova motorer, motbjudande kontroller samt ojusterad instrumentpanel och paneler center, har Kaliber gjort en genomgripande förändring för att avhjälpa dem.