efterfrågan på fordonsindustrin magnetisk sensor växer

Bilindustrin har gått längs vägen när det gäller utveckling inom design och prestanda bilar. År efter år, olika biltillverkarna införa mer och mer funktionen på sina bilar inte bara för att blidka sina kunder men också för att ge bra prestanda och ökad säkerhet.

För närvarande är fler och fler elektroniska styrsystem som används i tillverkningen av bilar. Vid framställning av nämnda avancerade funktioner, sensorer nyckelroller.

De vanligaste områdena för ett fordon som är utrustade med elektroniska styrsystem är säkerheten och förarens bekvämlighet funktioner. För att dessa ska fungera korrekt, är förekomsten av sensorer avgörande. Dessa sensorer fungerar som omkopplare för andra elektroniskt styrd del av ett system i en bil.

Som en följd av den ökande efterfrågan på avancerade säkerhets-och förarens bekvämlighet funktioner, ökar efterfrågan på sensorer också. Dessa sensorer används ofta för att detektera positionen, förskjutning, rotationsposition, linjärt läge, timing, och vinklar. Navigering och säkerhet funktioner som låsningsfria bromsar är också där dessa magnetiska sensorer används allmänt.

I en typisk låsningsfria bromssystem, är en central elektronisk krets och fyra sensorer hastighet behövs. Dessa sensorer spelar en viktig roll i att hålla en åkande säkert i nödbromsning. Sensorn, berättar central elektronisk enhet hur snabbt hjulen, går under bromsning. Det är en uppgift för den centrala elektroniska enheten att övervaka och hålla alla fyra hjulen på ett fordon som kör i nästan jämn hastighet.

Sensorerna, fyra av dem, en för varje hjul, berättar central elektronisk enhet som hjulet saktar ner i en snabbare takt än de andra, kommer enheten sedan försiktigt bromsen på just hjul. Denna teknik gör att ett fordon att sakta ner lätt utan att låsa hjulen. Låsning av hjul betyder att föraren löst kommer kontrollen över bilen. Detta kommer sedan att översätta till ökad risk att bli inblandad i en olycka.

Med fler och fler bilköpare söker säkerhetsanordningar på fordon, biltillverkarna ständigt förbättra säkerheten i sina fordon. För att förbättra säkerheten i en bil, är vissa funktioner läggs till det som elektronisk stabilitetskontroll. Systemet är utformat för att hjälpa en förare på situationer där det finns en möjlighet till en tappa kontrollen över styrsystemet.

ESK som den kallas hjälper föraren genom att kontrollera överstyrning och understyrning och även kontrollera mängden påtryckningar på bromsarna. Med denna teknik, förare möter mindre risk för överstyrning eller understyrning sin bil. I denna teknik, sensorer spelar också en viktig roll eftersom de är de komponenter som berättar det viktigaste elektronisk kontroll av om föraren styr ordentligt eller lägga stor kraft på ratten liksom bromsarna.

Sensorer används allmänt i en bil. Olika system för en givare bilen. Det finns sensorer som mäter trycket inuti förbränningskammaren – det finns sensorer som detekterar temperaturen på motorn. Det finns många användningsområden för sensorer för tillfället. Men tillkomsten av tekniken har gjort sensorn ännu viktigare.

Som konsumenter söker fler och fler funktioner som förbättrar säkerheten, hantering, stabilitet, prestanda, komfort, bekvämlighet, och andra attribut för ett fordon, kommer fler och fler sensorer säkerligen att utvecklas för att kunna användas på olika tillämpningar som ännu inte utvecklas. Marknaden för dessa sensorer kommer att fortsätta växa som biltillverkare hitta fler sätt att integrera sensor-relaterade funktioner på sin produktion fordon. Sensorerna är lika oumbärlig som en Ford Hedman huvudet är i en Ford fordon, och detta faktum gör att sensorn är en av de mest efterfrågade fordon komponent på marknaden.

=====

Mike Bartley, 49, är en professionell bil-journalist bosatt i Irvine, Kalifornien. Han reser från ett land till ett annat för att täcka de hetaste auto visar, racing evenemang och fordonsindustrin avslöjanden. Hans författad kompositioner omfatta pressmeddelanden, recensioner, och förslag. Om automatisk åtgärd är, det är exakt där du kan hitta Mike. Du kan besöka http://www.speedyperformanceparts.com/speedy/ford_8.html för mer information.