elbil kit bygga din egen elbil

Med stigande bränslekostnader, fler och fler människor och letar efter alternativ. Ett sådant alternativ som ökar i popularitet, särskilt med gör-det själv-typer, är det elektriska fordonet kit. Alla som känner bilar kan nu använda dessa kit för att konvertera traditionella gasdrivna fordon till en som drivs med elektrisk ström.

Däremot kan konvertera en traditionell Gasdrivna fordon i en elbil vara en mycket svår uppgift. Endast de som är mycket mekaniskt sinnade bör prova detta. För att konvertera fordon kommer att kräva omfattande ändringar av nästan all-mekaniska delar av bilen. Allt från motor till kylare, värmare och luftkonditionering, med mätarna på panelen. På toppen av det, de elbilar måste laddas regelbundet, vilket innebär att behöva köpa eller anlita laddningsstation. Solenergi kan vara en annan potentiell energikälla för elfordon.

Kan någon bil omvandlas till en elbil?

Tyvärr är svaret nej. Inte alla bilar kan omvandlas till ett elektriskt fordon. Men, och det vanligaste elbil kit verkar vara Chevy S-10 pick up kit. För exempel att följa bara göra en sökning på nätet för Chevy S-10 pickup Elektriska omvandlingar.
Andra bilar som är goda kandidater för konvertering är den Chevy Geo, särskilt 1989-1999. Dessa bilar är bra potentiella kandidater för en elbil kit konvertering. Bilar som liknar Chevy Geo Metro, såsom Chevy Sprint, Pontiac Firefly och Suzuki Swift är också idealisk för konverteringar också.

Finns det nackdelar med att använda en elbil kit?

Att gå tillbaka några år, många människor tillhörande eldrivna fordon med långsamhet och brist på makt. Men som vanligt, tack vare tekniken, har betydande framsteg i elbil förändrat allt detta. Med dessa elbil kit vissa bilar kan nå höga hastigheter på mellan 70 och 75 mph. ändå, konvertera till elkraft fortfarande har sina nackdelar.

Den största nackdelen är det naturligtvis att det är nödvändigt för att ladda batterierna. Som ett exempel, måste Chevy Geo Metro kit laddas var 20 till 40 miles, beroende på körvanor och batteriets kvalitet. För stadskörning, skulle detta vara perfekt. Men för långa pendlar på motorvägen, skulle detta inte vara perfekt.

Den Chevy S-10 med en elektrisk installerad fordon kit kommer att köra lite längre på en enda laddning. På en enda laddning, bör S-10 varar mellan 40 och 60 miles. Även detta beror på körvanor, liksom storlek och kvalitet på batterierna. Vissa S-10 modellerna kan utrustas med soldriven paneler vilket skulle minskas i behov av laddning, åtminstone när det körs under dagtid.

Konvertera fordon med elbil kit är inte en billig affär. De flesta konverteringssatser verkar kosta mellan $ 8000 till $ 10.000. Och det inkluderar inte ens professionell installation samt kostnaden för batterierna, för att inte tala tillgång till eller köp av en laddningsstation.

Ärligt talat, med den kostnad som att använda en elbil kit, det förmodligen inte skulle vara mycket praktiskt för den genomsnittliga konsumenten, särskilt om de gör en hel del landsvägskörning. Men som sagt, det förmodligen skulle vara perfekt för en bakgård mekaniker som älskar att mixtra med bilar och har några dollar att kasta runt och vill imponera på sin öl-dricka kompisar.