elbil konvertering donator bil

Att välja en donator bil för din elbil konvertering är det första steget i processen. Du kommer att behöva för att få en bil som är i stånd att bära den extra vikten av batterierna, men är också tillräckligt liten för att driva ett effektivt sätt. Plocka en mindre och lättare bil kommer att ge dig en fördel på det maximala avstånd kan du resa utan att behöva ladda batterierna.

Nästa steg är att se till att bilen du väljer har en manuell växellåda. Anledningen till detta är att automatiska växellådor har att arbeta vid ett mycket högt varv, jämfört med den elektriska motorn. Den automatiska måste vända tillräckligt snabbt för att pumpa vätskan inuti transmissionen korrekt. Bilen du bestämmer dig bör ser anständigt. Självklart vill du inte en full av rost, eller är allt bucklig upp.

Bilen måste vara vägen värdig och säker. Du kan behöva passera en besiktning efter omvandling till elektriska skett. Förhoppningsvis hittar du en bil utan motor, borde detta göra priset billigare och du slipper krångel med att ta bort den gamla motorn.
Här är en lista över små fordon som har omvandlats till elektriska framgångsrikt

datsun 280
dodge colt och neon
datsun lastbil
Ford Festiva och eskort
ford sond
ford ranger
geo metro och storm
isuzu
mazda 3000-serien
porsche 911
toyota corolla
Toyota Tacoma
Volkswagen Beetle

Hitta informationskällor för en donator bil bör inte vara svårt. Wrecking varven är förmodligen det bästa stället att leta först. Du kan också hitta erbjudanden på Ebay, bara söka efter en viss typ av bil. Auto auktioner är ett annat bra ställe att leta.

Det viktiga att komma ihåg är att inte spendera en massa pengar på bilen. Du kommer att tillbringa merparten av dina pengar på elmotorn och controller, och alla viktiga batterier, för din elbil konvertering.