elbilar kallat ZAP stigande gaspriser

Trött på att betala mer och mer för gas? Bränslepriser i år har varit på högsta nivå i 25 år, och med den globala efterfrågan på olja är högre än någonsin, de troligen inte kommer att minska någon gång snart.

Enligt Zap, ett publikt bolag baserat i Kalifornien som tillverkar en rad elektriska fordon, en av de bästa sätten att slå stigande gaspriser är att köpa och köra en elbil.

Gasbilar använder cirka 10 cent värde av bränsle för varje mil, medan elbilar använder endast 3 cent till ett värde. Det innebär en elbil kan resa tre gånger så långt som en bensin bil för samma pengar. Andra Zap fordon, liksom dess elektriska cyklar, använder mig av ett öre är värt gas för varje fem miles och uppnå en genomsnittlig bränsleeffektivitet mer än 1.000 miles per gallon.

Att köra en elbil är inte bara bra för din plånbok, är det bra för miljön. Elbilar släpper ut 98 procent mindre föroreningar än gasbilar, även efter redovisning av kraftverk utsläppen. Detta kan bidra till att minska utsläppen av växthusgaser, som forskarna säger att bidra till den globala uppvärmningen och klimatförändringarna.

Elfordon börjar så lågt som $ 300 för en elektrisk cykel eller skoter och $ 5000 för en elbil.

Zap också börjar marknadsföra “smarta” bilar, som är några av de minsta och mest bränslesnåla gasbilar tillgängliga. Även små bilar verkar ha blivit en utrotningshotad art i USA, är Zap syftar till att föra dem tillbaka till modet, vilket kan bidra till att minska gaspriser och luftföroreningar.

Oavsett om du får en elbil eller hålla din gasbil, en av de enklaste saker du kan göra är att sakta ner. Ju snabbare du kör, desto mer bränsle bilen drar per mil. Om du kör på 70 mph istället för 55 km / h, kan du minska din bils bränsleekonomi med 17 procent.