en AEM under huven

Mest känd för tillverkning och innovativa top of the line produkter som revolutionera bilindustrin, har AEM stadigt bygga upp sin numera fast-som-rock rykte som ledare för de bildelar tillverkarnas pack. Utvecklare av AEM luftintaget, AEM V2 luftintag, och andra bildelar, har bolaget varit iscensätta hög klass och originella produkter och produktdesign som satt standarden och ständigt överträffar andra företag i branschen. AEM tar stolthet i att investera i fördjupad forskning och detaljerade processer, och att gå den extra milen för att kontrollera varje aspekt av att skapa sina varor.

Specialist i kall luft intag, är AEM företaget som börjat använda sig av kallt luftintag i sport komprimerar, och skapade ventilen luft bypass och V2 induktion systemet. AEM är också ansvarig för innovativa de första hybrid intag system för bilar som har motor swappar, liksom den första någonsin programmerbara, fristående motor management system som använder sig av selar fabriken ledningar. Och det var AEM som introducerade världen till mätare med inbyggda wideband UEGO controllers och mätare avläsning i ett.

De första luftintagen erbjöds på marknaden under slutet av 1980, och de bestod av intag rör i rotations-gjuten plast och cylindriska gasväv luftfilter. En variation av luftintaget tillverkarna börjat dyka upp här och där i svansen av 1990-talet. Sedan dess genomgick luftintag många förbättringar, uppgraderingar och innovationer och nu, olika intag företag erbjuder dem i mönster metallrör, vilket ger ett större mått av anpassning.

Det finns en rad olika kallt luftintag som finns idag, och ännu en enda princip binder dem alla. Var och en av dem har samma mål: att öka mängden tillgängligt syre vid förbränning med bränsle. Med revolutionen luftintaget industrin, finns det flera strategier som används i utformningen av de effektivaste kallt luftintag. De ökar diametern på luftintaget, därmed öka luftflödet, utjämning intag interiör att stampa ut luftmotståndet, vilket ger en mer direkt väg till luften i ta, och användningen av ett mer effektivt luftfilter.

Luftintag inte längre tillverkas med plast ensamma: de är nu konstrueras med hjälp av material såsom metall, silikon, och andra kompositmaterial som glasfiber, kolfiber och kevlar. Men det material som gör inte en betydande inverkan till luftintaget resultat sedan luften stannar kvar inuti intaget slangen för en mycket kort tid.

Stagnation är inte ett alternativ, och AEM utökar sina framsteg för att producera varor som slår även sina egna. Till exempel visar sig det AEM V2 Inlopps att vara den mest effektiva insugningssystem på marknaden, även jämfört med andra AEM luftintagen. Företaget har testats om och om igen med olika fordonsindustrin publikationer och webbplatser som Motor Trend, Car and Driver, Turbo, Pages Race, Temple of VTEC, etc, och AEM kommer ut på toppen som deras produkter överträffar varje tävling. En trolig orsak till varför det finns en AEM under huvarna på de bästa racing team och experter, är inte det?