en djärvare, tuffare, bättre fly för att hitta vägen

Escape, den bästsäljande kompakt utility vehicle från Ford underhöll uppgraderingar och innovationer för att få fram mer kraftfulla fordon uttalande. För årsmodell 2008, är Escape ges ny fasad som kompletterar med sin djärvare och robust exteriör design för att ge det en slående likhet med Expedition och Explorer. Escape också antagits chassi förbättringar för att erbjuda anmärkningsvärt bränsleekonomi och flexibla kördynamik.

“2008 års Escape erbjuder möjligheten och styling av en traditionell SUV med fördelarna av crossover konstruktion – bygga på den framgångsrika formel som har gjort Escape Amerika favorit litet verktyg fordon för sex år,” sade Cisco Codina, Group Vice President, Nordamerika marknadsföring, försäljning och service. “Den nya Escape erbjuder en mer raffinerad rida, go-någonstans kapacitet, imponerande bränsleekonomi, upp till 3500 pounds av bogsering, och en mer bekväm interiör som är tystare och mer mångsidig.”

Den nya Escape kombinerar konventionella sport förmåga utility vehicle och crossover byggd för att formulera en mer fascinerande Escape. Sedan införandet av 2001 års modell av bilen, sålde Ford mer än 1 miljon Escapes, vilket gör det en omedelbar succé i bilindustrin. Även fram till nutid, är Escape är en av de ledande inom små-utility segment försäljning. Den automaker är att nå 1,5 miljoner försäljning i år.

“Målsättningen från början var att göra Escape ser ännu starkare och segare än den ursprungliga,” sade Doyle Letson, chefsdesigner för 2008 Escape. “Vi höjde beltline att ge profilen en stark, modern andel av plåt till glas. Sedan vi skulpterade ytor för en mer Ford Tough Truck utseende som nu matchar Escape kapacitet.”

2008 Escape är utrustad med förskott bildelar Ford som inkluderar 17-tums hjul parat sig frisk fascia, nya strålkastare, och dramatiska ny grill. Interiören har också Fords nya, signatur Ice Blue innerbelysning. Färgen ger en sval, trevlig och krispigt ljus avsedd att göra mörkerkörning atmosfären sensationellt.

Escape använder också hastighetsberoende elektrisk servostyrning (EPA) för att förbättra styrningen känsla. För att minska bullret, gjorde Fords tekniker väsentliga förändringar buller och vibrationer (NVH) nivåer av fordonet. Den nya modellen är 12 procent tystare på motorvägen och 20 procent tystare i hög hastighet Crosswinds jämfört med sin föregångare. Escape har även Safety Canopy sidoförhängena luft att säkra huvud och nackskydd. Också, I-4 och V-6 modeller har AdvanceTrac med RSC (Roll Stability Control).