en egen liga

Audi har avslutat sin A5 line-up med en post-nivå, femdörrars fastback som fyller en position som bara kom till existens med lanseringen av den nya A5 Sportback. Efter A5 Coupe och Cabriolet kommer den praktiska premium coupe-stil saloon har definitivt en vädjan till köpare som vill ha fyra ringar på framsidan.

Audi har mycket skickligt lyckats vända en elegant coupé till en kombi utan att äventyra sin känsla för stil. Även med fem dörrar och en stor känga, förvaltar Audi A5 Sportback fortfarande att vara en coupe. För basmodellen 2,0 TFSI priserna startar på £ 24,225, stiger till £ 39.090 för top-of-the-line S5 Quattro. Det finns ytterligare alternativ tillgängliga men mot en extra kostnad.

De flesta av Audi A5 Sportback säljs i Storbritannien kommer sannolikt att vara dieslar, så driftskostnader bör inte påverka din plånbok så mycket. Officiella bränsleekonomi siffror för basen 2,0-liters enheter med stopp-start är 54.3mpg, och även den största 3,0-liters diesel avkastning 42.8mpg. De bensindrivna motorerna är också ganska anständigt, 2,0 TFSI-drivna modeller hantera 43.5mpg.

CO2-utsläpp börjar så lågt som 137g/km för dieslar, sätta dem i VED Band E som är ca £ 120 per år. den mindre rimliga, 216g/km-emitting 3,2-liters FSI är ca £ 215, men det är priset du måste betala för att höra ljudet av en V6 Gurglande bort. Audi A5 Sportback bör också hålla sitt värde ganska bra, med mindre dieslar behålla omkring 44% av sitt värde efter tre år.