en elegant crossover för kia

Kia planerar att föra till den amerikanska marknaden en ny typ av fordon – en sju passagerare crossover – som kommer att tävla mot den lik av Toyota Matrix och Dodge Caliper. Den Kia Carens kommer att säljas senare i år i Europa och kommer sannolikt att göra det till den amerikanska marknaden som Kia Rondo vid ungefär samma tidpunkt. Efterfrågan på delningsfilter fortsätter att stiga som marknaden anpassar sig till denna relativt nya typ av fordon. Kommer Rondo lyckas? Om tidiga pressen är någon indikation så är svaret ja.

Kias aggressiv uppgång på världsscenen görs tydligt genom nya eller föreslagna fabrikerna i Europa och i Georgia, USA. Som ett dotterbolag till den mäktiga Hyundai-gruppen, har Kia stått länge för att vara budget koreanska märket medan Hyundai är företagets värde varumärke. Den föreslagna Rondo fortsätter Kias tradition av att ge anständiga små fordon för priser som är tusentals dollar mindre än konkurrenterna.

Huvudsakligen kommer Rondo crossover passar bra in i en kategori av fordon som ännu inte tar USA med storm: mini-minibussar. Populär i Europa, dessa kompakta skåpbilar är mycket mindre än dagens amerikanska minibussar, men ändå kunna hålla så många som 7 vuxna. Med tre passagerare raden sittplatser, Rondo och andra gillar det pressa ut alla möjliga kvadratcentimeter av inre utrymme att ta emot passagerare. Nej, du rider inte i lyx och attraktionen i sig kommer att vara närmare en Corolla än en Camry, men Kia satsar på konsumenter som vill en väl utsedda 7 personbil som kommer sannolikt detaljhandeln för under $ 20.000. Inget fordon för närvarande erbjuds i USA kan göra anspråk på att bära att många människor för att små av ett pris. Uppenbarligen syftar Kia för att vara det första företaget att utföra detta konststycke.

Till skillnad från de flesta kommande fordon, är Kia håller information om Rondo nära västen. Med Kinas Chery förbereder också för att sända ett liknande fordon i USA, är Kias förtegenhet naturligtvis förståeligt. Varför ge tävlingen mer information än vad som nödvändigtvis behövs vid denna punkt i spelet?

Troligt, ett par av gasdrivna fyrcylindriga motorer parat med olika manuella och automatiska växellådor viljestyrka Rondo. Ingen diesel versionen har diskuterats för den amerikanska marknaden, men man är möjligt för europeiska bilister.

Dessutom leta efter Kia att erbjuda bättre standardutrustning val med Rondo än tidigare modeller har erbjudit inklusive standard sidan och huvudet krockkuddar, dubbla zon luftkonditionering, och möjligen fyrhjulsdrift på en premium modell.

Ja, är Kia inte längre bara en producent av billiga subcompacts. Med snart att anlända Rondo, är Kia försöker utöka sitt växande sortiment genom att erbjuda en bil som ingen annan en på marknaden.