en historia av sportbilar

Vad definierar begreppet sportbil och varför är vi så fascinerade med dem. Är det bara de flödande kurvor av kroppen designen, den massiva effekten av högvarviga motorer eller kan det även vara särskiljande throaty noten av avgasrören. Alla kommer att ha en annan uppfattning om vad de tror gör sportbilar speciell och av de skäl till varför vi älskar dem så mycket. Även människor som säger att de är opraktiska eller onödiga kan inte låta bli att vända och titta när man kör förbi visar sina vackra konturer antyder på kraften gömd under de perfekt målade paneler.

Eftersom utvecklingen av motordrivna fordon en liten utvald grupp av individer har alltid haft den odödliga fascination att designa och bygga dem större, kraftfullare och snabbare än de antingen behövde vara eller egentligen borde vara med någon hänsyn till säkerheten. Det var inte annorlunda med bilindustrin, från dess relativa enkla och trög början bilen snabbt utvecklats till en mycket användbar transportsätt och arbetsverktyg. För vissa är detta nya sätt att transportera oss vände till en besatthet av kraften och hastigheten och välkomnade ålder racerbilar och sportbilar.

Till att börja med motorfordon byggdes för mer funktionellt än estetiskt tilltalande skäl och deras förmåga att transportera både människor och tunga laster är vad som drev designers och tillverkare framåt. Människan har även ett öga för skönhet och en törst efter makt och hastighet, kombinera dessa attribut födelsen av sportbilar var oundvikligt.

Som ny utveckling skett i den tidiga bilindustrin ett litet antal designers, drivit byggare och förare av bilen till dess gränser på racerbanor att testa sina förmågor mot andra tillverkares fordon. Dessa raser underblåst nästa generation av bilar och förare. Som motorer blev mer kraftfull förmåga att tävla dessa maskiner började skjuta de mönster och behov till nya nivåer här ganska ofta var på bekostnad av någons liv. Stora kraftfulla motorer placerades i bräckliga ramar och pressas till gränsen ofta med ödesdigra konsekvenser för förare och åskådare. Men människor har ett behov av att gå snabbare och snabbare, och detta drev dessa modiga och ganska ofta vårdslös tidiga pionjärerna att konstruera bättre och mer kraftfulla maskiner och det började i början av den nya tiden av den moderna bilen. Säkerhet var oftast en efter tanke om det kom upp alls, var huvudfokus trycka maskiner och förare till sina gränser och bortom om möjligt. Den motorer uteffekt snabbt ut växte för bilar förmågan att hantera dessa ökningar och konstruktörerna hade att ompröva chassit och suspensioner begränsningar. Liksom inom flygindustrin design av flygplan och motorer regelbundet förändrats tillsammans med de förmågor och tillförlitlighet flygplanet började bilar att utvecklas i samma riktning med nya idéer och genombrott i teknik innehåller aerodynamiken för att minska luftmotståndet och starkare byggnad material för chassi och kaross.

Utveckla testfordon enbart för racing var början på vad vi nu klass som sportbil. Efter andra världskriget en ny typ av sportbil började växa fram. Den en gång mycket dyra och svåra att få ras uppfödda bilar som bara de mest förmögna och entusiastiska ägare kan säkra började utvecklas till ett mer tillgängligt fordon med de extra bekvämligheter och funktioner väg, och vad som var ännu viktigare, ett mer överkomligt pris tagga göra dem mer tillgängliga för den genomsnittlige ägaren och föraren. De sportbilar hade tagit sina första steg från den exklusiva domän to main stream tillgänglighet. Under de närmaste åren som framsteg har gjorts på och utanför racerbanan mönster började sin långsamma förvandling till den populära moderna formerna av dagens modeller. Många kända namn har lagt sina egna distinktioner till sportbil formarna och de flesta kan lätt identifieras genom ren form ensam även idag.