en nybörjarguide till fjärrkontroll fordon

Electric RC bilar och lastbilar är allmänt anses bäst för nybörjare, eftersom även om du väljer att bygga din egen bil, de tenderar att vara enklare och lättare än nitro bilar. De är också mycket tystare och kör mycket renare, vilket innebär att du är mindre begränsad av var du kan köra dem. När det gäller snabbhet och kraft, de har en stor pickup, men inte lika mycket som de nitro bilar.

Electric RC bilar använder laddningsbara batterier för att driva sin motor och styrning, som vanligtvis laddas från ett 12-volts bilbatteri eller vägguttag. Batterier kör i ca 5-10 minuter, beroende på vilken typ av motor din bil har, och har laddat batteriet tar vanligtvis 15-30 minuter. På grund av detta, rekommenderas det starkt att du har minst två batterier, för att möjliggöra för snabbt byte av batteriet. Detta innebär att din bil kan hålla igång medan det andra batteriet laddas, vilket ger bilen mer övergripande gångtid.

Vid första anblicken kan komma igång med en elektrisk RC bil vara mycket billigare än en nitro bil. Men det finns andra kostnader att tänka på också, t.ex. extra batterier, batteriladdare och andra tillbehör som kommer att lägga till kostnaden, vilket gör det närmare till priset av en nitro bil i det långa loppet. Naturligtvis beror denna kostnad också på vilken typ av bil du sluta köpa och vilken typ av batteri det kräver, samt hur ofta du kör bil och kvaliteten på de batterier som du får. Även den initiala utlägg av kontanter kan vara brant, men du vill få förpackningar kvalitet batteri och en bra laddare för att spara ersätta billigare batterier.

Den främsta orsaken elektriska RC s sägs vara lättare än nitro är det underhåll och trimma sina motorer kräver. Även vård, underhåll och kostnaden för batterier är brant, är det fortfarande mindre besvär för den nya drivrutinen än luftfilter, tuning, bränslepåfyllning och diverse andra motordelar som kräver uppmärksamhet på en nitro bil. Istället kommer en noggrann konditionering och korrekt lagring av dina batterier håller din elektriska RC trim för år. Alltid rådfråga din tillverkarens instruktioner för att se till att du får rätt batterier för din bil, och att du tar hand om dem ordentligt.

Enklare och renare, elektriska RC bilar och lastbilar erbjuder äkta racing upplevelse för nybörjare på ett lätt inlärningskurva. Korrekt konditionering och underhåll av bilen och dess batterier är ännu lättare än många delar och problem som ofta förknippas med nitro RC s. Om du är nybörjare, eller om du bara vill komma till tävlingarna, kan en elektrisk RC erbjuda dig den hastighet och kul att du är ute efter för mindre arbete.

Också hålla i minnet att om du tror att du skulle föredra en elektrisk RC, men ändå vill ha erfarenhet av att bygga din egen bil, som du också kan köpa elektriska utrustningar. Dessa inkluderar fullständiga instruktioner för att bygga din egen bil från grunden, och eftersom deras system är mindre komplext än nitro bilar, de är lite lättare att bygga själv.

elektriska rc bil motorer

För att undvika onödigt slitage på din elmotor, är det viktigt att alltid bryta i din motor, innan du kör den för första gången, och varje gång efter att du har ändrat sina penslar. En enkel metod är att köra fordonet med hjulen från marken på ca 1/4 effekt i cirka 5 minuter. Detta kommer att sakta få borstarna sitter ordentligt till kommutatorn utan att orsaka slitage på motorn, och gör att din motor att köra på sin fulla potential.
Din elbil kommer med instruktioner om hur man ändrar borstarna på motorn, samt riktlinjer för hur ofta. Kom ihåg att om du ändrar borstarna på din motor, se till att bryta den igen. Hur ofta du byter borstarna-och motorn, för den delen-beror på var och hur mycket du kör eller racing bilen. Generellt bör en motor bytas när de har gått igenom fem eller flera par av borstar, men det kommer alltid att bero på den enskilda bilen, dess motor och hur väl de kör.