evo hantering vs motoreffekt subaru

När det kommer till rally världen, Subaru och Mitsubishi finns två namn som inte låter sig få ignoreras. Och de var inte inte ignoreras, vad de gjorde är att de gripit uppmärksamheten av många bilentusiaster. Deras respektive mönster är inte den som bländar dem, är det hastigheten. STI av Subaru och EVO från Mitsubishi är de bilar som namngav den hårda konkurrensen mellan de två. Med allt som appliceras på denna två, skulle man finna det svårt att avgöra vilken som är bättre. Det kommer att bli mycket svårt, även för experter, för att veta vilka man har kanten och som man kommer att vara kvar om de någonsin kommer att möta på vägen.

Som många recensioner säger, kan du inte förklara STI som vinnare om du inte har köra EVO och vice versa. Det enda som kommer att skilja den ena från den andra är när man körde med en professionell och den andra är körde av en bebis.

Vissa säger att Mitsubishis EVO är störst. EVO har en styrning förhållandet 13.0:1 medan Subaru bara har 15.2:1. Som siffrorna visar, verkar det föregående att vara snabbare. Men striden är inte slut där, det finns fler funktioner som skiljer de två. Om chassit är EVO bästa attribut, tar STI äran när det gäller drivlinan. Bilarna har mer effekt och vridmoment på kran och mer aggressiv växellåda. Det är svårt att hitta en drivlina vars prioritet är att gå snabbare än någon annan väg bil, men STI har det. Bilen erbjuder en kraftutveckling med rallybil hantering. När du slipar pedalen till hörnet utgångar, vänder STI till en Subaru-driven Camaro. Övergångarna från understyrning till överstyrning snabbt med den aktiva center diff gör mycket av arbetet i att avgöra när strömmen går. Men ändå, är STI mindre justerbar än Mitsubishis EVO.

När det kommer till bilkörning, är svaren i EVO mer naturligt, lättare att kontrollera och mer givande. Å andra sidan, är STI mindre mottagliga till mitten hörnställda justeringar från bromsarna eller gasreglaget. Bromsning tilldelas EVO. Eftersom STI producerar en inkonsekvent pedal känsla, är det nedslående att trampa på den. EVO bromssystem ger en obeveklig bromskraft, saktar det gång på gång för att matcha kurvtagning hastighet.

På motorn, ser det ut som STI har det. Med en 295bhp 2,5 liters turboladdad platt fyrcylindrig motor, kommer det lämnade säkert bakom EVO: s 2,0 liters turbo med en effekt på 276bhp. Subaru verkar vara den starkare utövande på grund av dess mer låg ner stans och en våg av kraft hela vägen upp till 8000 rpm röda linjen.

Trots sina fördelar nämndes, är det fortfarande inte klart vilken som är överlägsen. Kraft, precision, skärpa och acceleration gör dom seismik. Vi kan välja STI för nu, men det kan vara EVO i några veckor eller månader, och cykeln kommer att gå på. Eftersom tills nu, både tillverkare håller på att utveckla sina egna bilar för att få herraväldet i rallybilar. Och detta gynnar oss i hög grad. Deras konkurrens är vår vinst.