få den bästa bilaffär och bästa pris för en bil du vill sälja.

Vilka ord kommer att tänka på förra gången du försökte sälja din bil? Stress, oro, tryck?
Alla dessa ord är en vanlig reaktion när de egentligen inte behöver vara.

Det finns egentligen tre sätt folk säljer en bil, 1. De kommer delvis byta ut den mot en annan bil, inte alltid får det bästa möjliga priset eftersom de erbjuds vad generalagenten tror deras bil är värd som inte alltid är korrekt och i vissa fall helt felaktiga. 2. De kommer att sälja privat, är det oftast där stressen kommer in folk inte vrida upp när ordnade, till människor som vill “gå för en spin”, med människor runt ditt hus för att inte nämna alla de bedrägerier som sker. Och slutligen 3. Sälja till ett kontanterbjudande företag.

Kontanterbjudandet Företaget rutt blir alltmer populärt eftersom det är snabbt, enkelt och du kan få dina siffror från bekvämligheten av ditt eget hem med en lap top eller över telefon. Men hur dessa företag fungerar?

Några är stora bil stormarknader med en affärsmodell setup för att köpa fordon direkt från allmänheten (oftast till en låg kostnad) och detaljhandeln dem på sina stormarknader i Storbritannien. Andra är helt enkelt platser som kommer att göra dig en låg handel erbjudande, köpa fordonet och sedan omedelbart handla fordonet på en motor återförsäljare för en snabb handel vinst.

Så kontanterbjudande vägen är en bra väg som ger minimal ansträngning, risk och är snabb men inte så ekonomiskt bra som det skulle vara om du kunde kontakta slutet köpare (de motoriska återförsäljarna själv).

Efter att ha tillbringat hela mitt yrkesverksamma liv inom bilbranschen jag kan ge detta råd –

Ett. Aldrig inbyte ditt fordon utan att först ta reda på vad kassarabatt kunde ges av fordon du köper om du skulle kassera din bil själv.
2. Phone ett kontanterbjudande sajt från nätet (skriv bara in sälja min bil för kontanter) till Google
Tre. När de har gett dig en siffra telefonen runt, men telefonen inte bara en återförsäljare några och få en korrekt bild av vad din bil är värd eller ännu bättre och snabbare att använda ett kontanterbjudande jämförelse webbplats. Liksom webbplatser försäkring jämförelse, det finns nu platser som kommer att erbjuda din bil till hundratals om inte tusentals av professionella köpare rikstäckande kraftigt öka dina chanser att få en starkare kontantbud. Skriv bara in (sälja min bil för kontanter jämförelse webbplats)

Ytterst är det kostnadseffektivt att ändra som räknas.
När en återförsäljare ger dig en siffra för din bil han kommer att göra det på ett av två sätt.

Låt oss säga att han har en bil som är utannonserade för £ 10,000
Garaget tror att din bil är värd £ 4500 men ger dig £ 5000 (de har gett £ 500 rabatt och lagt till den i ditt inbyte för att ge dig £ 5000.) Detta ger dig en siffra för att ändra på £ 5000

Nu när de säger att de kommer att ge dig £ 500 av försäljningspriset om du säljer privat och du göra en del arbete och lyckas få £ 5000: din bil off säga en kontant jämförelse webbplats detta nu ger dig en förändring siffra på £ 4500!

En annan sak som återförsäljaren kan göra detta –
De kan ha en bil som säljs för 10.000 £
Erbjud dig £ 4500 för dig bil
Och £ 500 rabatt på bil du köper, igen detta ger dig exakt samma förändring siffror.

Mitt råd, göra några läxor på priset på din inbyte eftersom det skulle kunna spara dig tusentals.
Jag hade en kund som hade en Bentley Continental. Vi ringde runt och fick ett värde på £ 45.000 för bilen, tog han sin tid och använde en plats kontant jämförelse på nätet och fick 48.000 £ – nu som är en stor skillnad till förmån för lite extra arbete.