färska BMW 5-serie att lansera under 2010

BMW AG har officiellt meddelat att nästa generation BMW X3 SUV kommer att tillverkas vid fabriken i Spartanburg, South Carolina. Detta kommer att byggas när dess nuvarande kontrakt av avtal som redan används upp under 2010 till 2011.

Flytten, men inte helt oväntat, är en överraskande ett slag för Magna International som för närvarande monterar X3 för BMW vid dess Magna Steyr fabriken i Graz, Österrike.

Först infördes i januari 2004, kommer nästa generation BMW X3 släppas snart med tillsats av innovativa funktioner. I samband med detta förvärvade Magna dess angränsande granne, Chryslers Euro stjärna anläggning. Den nämnda växt byggde minibussar och Cruisers PT. Minibuss produktionen kommer att flyttas till Magna ursprungliga kraftverket efter Magna ägde hela komplexet. Vid anläggningen i Toluca, Mexico, var PT Cruisers samman. Och utrymmet utryms av Euro stjärnan var beredd att ställa upp Magna som enda källa för nya BMW.

Den X3 hade uppskattningsvis 45 procent av Graz totala bil produktion under 2006. Men spekulationerna började efter BMW chefer började tyder på att nästa generation X3 kan dela underbyggnad med Z4 och båda skulle kunna sluta med den nya 3-serien arkitektur och design.

För att utöka anläggningens kapacitet i Spartanburg, är BMW spenderar $ 3 miljarder. Den nya anläggningen kapacitet väntas konvertera 140.000 enheter till 200.000 per år. Det fasta redan verksamhet, varvid två separata monteringslinjer med en enda flexibel som bygger Z4 och medelstora X5 SUV. Också hämtas ut nästa år från South Carolina är den nya Coupe-formad X6 (baserat på X5). BMW pekade flera skäl till att tillverka mer av BMW lineupen i USA, och en av de främsta orsakerna är den fortsatt starka euron mot dollarn.

Magna, å andra sidan, sade en tillverkare som är mer fokuserad på att producera nisch-fordon, att det är tilltalande för kunderna att fylla den överkapacitet som verkar dyster i ett par år. Nämnda överklagande eller prata inkluderar konferens med BMW. Denna diskussion kommer att omfatta en analytisk studie om huruvida källan en annan bil från Graz eller inte. På Shanghai Auto Show förra månaden, var den tyska auto maker sägs vara funderar över något i stil med att Concept CS och baseras på 7-serien. Den mindre lyx sport tourer som är baserad på 5-serien kan övervägas.

Magna, en kanadensisk auto delar maker, lärde sig också att det förlorat på sitt bud att förvärva Chrysler Group. Förväntas avslutas någon gång under juli till september i år, är Cerberus Capital Management förvärvar en 80,1 procent av aktierna i biltillverkaren i en affär.

om BMW X3
En kompakt lyx crossover SUV, är BMW X3 tillverkas av det tyska auto maker BMW. Bolaget, dock är reklam fordonet som en SAV eller Sport Activity Vehicle. Den X3 bygger på auto mobila plattformen i BMW 3-serien. Den X3 3.0i vann 2005 kanadensiska bil av året bästa nya Sport Utility Vehicle.

Medan BMW X5 var som produceras och gör ett bra jobb på bilmarknaden, beslutade den bayerska biltillverkaren under den tidiga perioden av år 2000 att det skulle konkurrera med fordon som Free Lander och andra små stadsjeepar lyx (liknande vad X5 tidigare gjort i sina respektive klasser). Som en följd av detta beslut har X3, som också är känd som E83 när man talar om det inre, levereras i auto mobila marknaden.

Liknar som en “X-aktivitet”, BMW, för första gången på 2003 Detroit Auto Show, avslöjade för allmänheten vad en mindre SAV som är baserad på en 3-serie plattform skulle se ut. Även är har inga fönster, visade bilen konceptet inget tak för största delen så att naturliga luft kan upplevas under körning. Det innehöll också en snygg futuristisk interiör. Dock skulle endast den primära formen av fordonet existera som BMW X3.

Fordonet är en front motor, fyrhjulsdrift med 3.0L 260 hk I6 motorn. Den har 6-växlad automatlåda och manuella övergångar och en början i linje BMW huvudet. I entréplanet klassen, är BMW X3 liknar Audi Q5, Land Rover LR2, och Volvo XC60.