Ferrari California gjorde sin officiella debut

Den senaste Ferrari California, 2 + cabriolet, hade en mycket speciell “test-förare” bakom sitt hjul de senaste dagarna som den stegrande häst president Luca di Montezemolo uttryckte det genom sina steg över flera varv på Fiorano krets.

“Jag är väldigt nöjd faktiskt med det arbete som kvinnor och män i Ferrari har gjort,” förklarade Luca di Montezemolo. “The California är en extraordinär bil och jag var nöjd med prestanda, komfort och körglädje den levererad. California är, liksom alla våra modeller, en symbol för banbrytande innovationer. Dess växellåda, fjädring och chassi är den mest avancerade möjligt.

Detta är den första dual-purpose Spider / Coupe med en infällbar hard top som stänger på bara 14 sekunder. Trots sin enastående prestanda, Kalifornien 2 + är också exceptionellt lätt att köra och har ett utrymme bakom framsätena som gör det ytterst flexibel när det gäller användning. ”
De senaste fotografier av nya Pininfarina stil infällbar hardtop cabriolet släpps idag visar det med sin topp tillsluten på en Azzurro California livré. Azzurro California var färgen som valts för den legendariska 1960 spindel framträdande på New York Auto Show 1962 och visade en av de fasta favoriter med ägarna av denna modell också. Liksom resten av den nuvarande stegrande häst sortiment, har Ferrari California är aerodynamiskt utformade för att leverera betydande ned kraftvärdena – 70 kg vid 200 km / h, faktiskt.

Detta är första gången också att den nya 7-växlad dubbla kopplingar har använts på en Ferrari auto kroppsdelar. Denna teknik är resultatet av djupgående växling system forskning av Scuderia Ferrari. Systemet används på Ferrari California klipper växlingsvajern tid till noll och ökar till det yttersta bilens prestanda när det gäller komfort och körbarhet.

Prestanda ökar ytterligare av den nya Launch Control-knapp, när träffen ger blåsor höga prestanda börjar med att säkerställa rätt vridmoment och förhindra däcket snurra under acceleration.

De auto kroppsdelar är 4560 mm lång, 1900 mm bred och en hjulbas på 2700 mm. Den lastkapacitet på Ferrari California ger ytterligare bevis på mångsidigheten hos denna senaste tillskottet till den stegrande häst intervall: när taket är uppe, har kängan en 360-liters kapacitet och en 260 liters kapacitet när det är nere.

För första gången på en stegrande häst bil, bagageutrymmet och kabinen kommunicera direkt, så att ett val av bagage konfigurationer som skall användas. Särskild uppmärksamhet ägnades också till bränsle en konsumtionsnivå som i fallet med ECE kombinerade cykeln är 13,2 l/100 km med CO2-nivåer runt 310 g / km.