fiat fcc äventyr konceptet ner på Sao Paulo

Fiat även känd som Fabbrica Italiana Automobili Torino, är stolta att presentera sin nya konceptbil dubbade som FCC Adventure. Nämnda konceptbil är avsedd av Fiat Brasilien division till wow publiken i San Paulo Auto Show, som pågår i detta territorium. Nämnda Auto Show är den oas av färsk, lyxiga och exotiska bilar som syftar till att göra det stora i den brasilianska bilmarknaden.

FCC Adventure Konceptet utnyttjar förbättrade Fiat bildelar som inkluderar 2,4-liters femcylindrig motor som ger 167 hästkrafter. Nämnda motor är baserad från Fiat Stilo Abarth. FCC äventyret är utrustad med 18-tums fälgar helt klädd i Pirelli PZeros. Den senare är integrerad med justerbara chocker och 4-wheel oberoende fjädring.

Den vackra och smidig muskel bil visar en one-of-a-kind paintjob artighet av färgskiftande lack, som sträcker sig från gult till rött. Inne i FFC kabinen är konkurrens-tema femgradig racing sele. Fordonet ges också en vansinnigt rakade vindrutan för att uppnå en sportbil-on-‘roids aura.

Fiat, den största italienska biltillverkaren, är baserad i Turin i norra Italien. Företaget grundades av en grupp investerare under år 1899. Namnet på biltillverkaren betyder “låt det vara”. Framstående utbud av bilar från Fiat inkluderar Panda, Punto, Stilo, Idé, Croma, Ulysse och Doblò. Numera kör Fiat kända företag såsom Abarth, Alfa Romeo, Autobianchi, Fiat, Innocenti, Lancia och Maserati. I själva verket är det lyxiga märket Ferrari som också ägs av Fiat. Dock är den senare drivs självständigt. I Fiat klanen, står Ferrari för 3,2 procent av de lätta bil försäljning för räkenskapsåret 2004.

En annan milstolpe som kan hänföras till Fiat är dess förträfflighet som har erkänts av flera bil myndigheter. Dessutom är det den enda biltillverkaren som har fått European Car of the Year för elva gånger i ett spann på 40 år.

Idag är Fiat inväntar även andra bilentusiaster som invaderar 2006 Paris Auto Show. Sin ungdomliga, uppfriskande, väl rundade och härsklysten fordon utomordentligt visas på bilmässan att dra publiken närmare samt att kittla fantasier potentiella köpare. Design, färger och leveranser av Fiat bilar framträda mot bakgrunden. Deras slående charm kan inte förnekas av någon av den medlem av publiken.