filtrering 101 oljefiltret

I högpresterande maskiner, speciellt förbränningsmotorer, det finns delar som ständigt behöver smörjning, för att hålla dem i gott skick. Det behöver att smörjmedlet hållas ren, eftersom föroreningar kan orsaka onödig förslitning. Oljefiltret är den anordning som används för detta ändamål.

Oljefilter är placerade vid sidan av motorblocket. De är viktiga komponenter för att trygga din Volvo-motor. Hur fungerar det här? Som oljepumpen cirkulerar oljan hela motorn, passerar oljan genom oljefiltret. Oljefiltret går sedan till jobbet, blockera stora partiklar som kan skada motorn. På så sätt skyddar motorn från skadliga ämnen.

Oljefilter för bilar också skydda motorn genom att bevara en liten mängd olja, även om bilen motorn är avstängd. Detta är möjligt med tillstånd av vad som kallas anti-drain tillbaka ventil. Som bilens motor långsamt stannar, behåller den anti-drain tillbaka ventil en liten mängd smörjolja. Utan motorn igång, rinner oljan sakta tillbaka in i motorns botten, lämnar de rörliga delarna utan smörjning som de behöver. Den behöll oljan är vad smörjer dem efter att bilen motorn är stoppad.

I början av bilar, hade de inte något sätt att filtrera oljan i sina motorer. Så, var täta oljebyten ordningen i sin dag med några oljebyten var 500 miles eller ännu mindre. Oljefilter kom inte att använda förrän på 1920-talet. Dessa kassett-typ oljefilter var fortfarande rå och bestod mestadels av veckat filterpapper innesluten i metall cylindrar med många hål. Föreställ miljöskadorna de kunde ha orsakat i dessa dagar som de flesta av oljan ofiltrerad gick.

På 1950-talet, har säkerställer tekniska framsteg producerade spin-on typ av oljefilter. Dessa gjorde oljan att passera under motorn går igång. Dessa dagar, de flesta oljor är verkligen high-tech, vissa till och lovar att du måste ändra dem först efter 15000 miles. De flesta spin-on oljefilter anställa en övertrycksventil. Om oljefiltret blir blockerad, tillåter tryckbegränsningsventilen oljan att passera genom utan filtrering den.

Det finns olika typer av bil oljefilter tillgängliga. Men kommer någon standard oljefilter göra så länge det ersätts inom 3.000 miles (4.828 km). Som en uppgift för oljefiltret är att blockera stora partiklar och hindrar dem från att skada motorn, är det troligt att efter 3.000 miles oljefiltret kan bli igensatta. Slutligen, så länge oljefiltret är utrustad med den tidigare nämnda anti-drainback ventil, står din motor för att få rätt vård och skydd den förtjänar.

Numera Volvos bilar har guld filter prestanda olja. Använda harts impregnerade media glas filtrering som filtrerar upp partiklar ned till 1 mikron nivå, Bosch oljefilter har en lång livslängd. Dess höga prestanda, hög oljeflödet ser till att din motor aldrig kommer att köras av smörjolja. Det kan lätt sätta på plats eller tas bort via dess svetsade 1-tums mutter.

Varför lider med ett smutsigt oljefilter när du kan ha en ren? Dessa kommer i billigt, förresten, så köp nu!