Ford att återkalla F-series Super Duty lastbilar

Ford Motor Company har plågats av olika problem de senaste månaderna. Förra året, har de förlorat mest pengar i deras anrik och långa historia. De har även använt bolagets anläggningar som säkerhet för ett lån som de behövde dåligt.

Och det verkar som att Ford är inte ute ur skogen ännu. Nyligen meddelade företaget att de återkallar dieseldrivna 2008 modell Super Duty lastbilar. Återkallelsen är resultatet av rapporter om avgasrör bränder på diesel varianter av 2008 års modell av tunga lastbilar pickup. Den skyldige av dessa bränder upptäcktes vara läcker olja eller bränsle antänds när det kom i kontakt med partikelfilter ligger nära avgasröret av lastbilarna.

Från och med idag, fick FoMoCo tre rapporter av avgasröret bränder. Det kan erinras om att Ford stolt meddelat att utvecklingen av partikelfiltret och dess förmåga att minska utsläppen av växthusgaser i dieselmotorer. I ett rapporterat fall, sades det att lastbilens heta avgasrör antände gräset under det. Lyckligtvis, gräset var branden släckt omedelbart och att ingen kom till skada varken i incidenten och inte heller i de andra två fallen av avgasröret bränder.

Återkallelsen, enligt Dan Jarvis, talesman för Ford, “är en viktig produkt för oss och en viktig kundbas, och vi vill agera snabbt för att se till att detta inte blir en säkerhetsfråga för våra kunder.”

Återkallelsen kommer att bli ett hårt slag för företagets rykte och det är lika bra att negativt påverka försäljningen av Super Duty lastbilar. Lastbilen är en av Fords mest lönsamma fordon och företaget rallyt måste ta itu med situationen så snart som möjligt. Det är därför som Ford kommer att skicka ut återkallelsemeddelanden till sina kunder i början av april. Men innan dess, kan deras återförsäljare varna dem om den eventuella risken för avgasrör bränder.

Återkallelsen är det andra problemet att FoMoCo mötte med Ford Super Duty Truck. Det kan erinras om att i slutet av februari, stoppat Fords motorleverantör Navistar International Corp leveranser av powerstroke motorer på grund av tvister kontrakt. Utbudet av motorer till Fords monteringsfabriker är så abrupt som ett fordon stoppas i dess spår genom bromsdelarna från EBC aktiva bromsar direkt.

Återkallelsen påverkar de första 8400 diesel Super Duty lastbilar för 2008 års modell. Dessa fordon kommer att genomgå uppgraderingar som enligt Jarvis bara tar mindre än tio minuter per fordon. Den nya uppgraderingen kommer att stängas av fordonet när den upptäcker onormalt varm temperatur på partikelfiltret. Detta kommer att ge förare av Ford Super Duty lastbilar till drar säkert till sidan av vägen för att låta partikelfiltret svalna innan du kör bilen igen.

Den bensin versionen av Ford Super Duty kommer inte att påverkas av återkallelsen samt diesel Super Duty släpptes före 2008 års modell.