Ford Escape och 2012 års version

Ford Escape har alltid varit den mest populära kompakta SUV i USA och länder granne. I själva verket var det en storsäljare i den senaste “cash-for-clunkers”-programmet, enligt US Transportation Department stämmer – det enda SUV att göra topp 10. I en region med mycket stor befolkning, kan du vara säker på att denna bil är verkligen underbart.

Ford Motor Company introducerade denna sensationella fordon under 2000 som en 2001 modell. Det förkroppsligar stil är 4-dörrars SUV. Ford Escape layout bär en front motor, framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Den har en Ford CD2 plattform och förbinds till Mercury Mariner hände under 2005-modellen. Mazda kom in i situationen när de väljer att hjälpa till att utveckla bilen. På den tiden ägde Ford ett bestämmande inflytande. Och så var Mazda Tribute föddes. I Europa, är Ford Escape säljs som Ford Maverick.

År 2004 var Ford Escape hybrid fött. Den här är en hybrid elektriska fordon som är 75% mer bränsleeffektiv än den ursprungliga Escape. Det erbjuder också en 110 volts växelström (150 watt) plug-in uttag, för att driva små hushåll tillbehör, som ett alternativ. Sedan Ford Escape Hybrid överskuggade ursprungliga fly och tog glam ljus bland SUV älskare.

Nu, companyis Ford Motor på väg att nysta upp en annan bländande Escape. Denna nya otroliga sak kallas 2012 Ford Escape Hybrid eller Ford Escape Plug-in Hybrid. Detta kommer att drabba showroom vid 2012, men skapandet och förbättringen har börjat så tidigt som förra året. Den 2012 versionen har genomgått flera förändringar som inkluderar styling, mekaniska aspekter, egenskaper, bränsle och naturligtvis pris. Det finns nu 20 tester versioner för närvarande testas i flottor kraftbolaget i Kalifornien, New York, Ohio, North Carolina, Alabama, Georgia, Massachusetts, Michigan, och Quebec, Kanada. Om 130 fler kommer att tillverkas för provning.

Med 2012 Ford Escape, vad du får är en ren ark redesign.

På styling, är det utformat av Fords europeiska gren som följde bolagets nya kinetiska styling teman, som kännetecknas av en stor nedre grill, svepta strålkastare, mörklagda fönsterkarmar, och starkt definierade hjulhusen. Och också, har det nu en längre hjulbas och högre roofline för ökad takhöjd.

På de mekaniska aspekterna, kommer grundkonstruktion säljas i Nord-och Sydamerika, Europa, Asien och på andra håll med endast mindre förändringar för att passa enskilda marknader. Denna nya Escape är en evolution av Mazda 3 designen. Den har fortfarande framhjulsdrift, men det kommer också att rymma all-wheel drive för högpresterande modeller och för kompakta crossover utility fordon, tillsammans med ylinder motorer. Den har också en motor med 2,0-liters som Ford uppskattar till 155 hästkrafter och 145 pund fötter vridmoment. Transmission val är en sexväxlad manuell eller Fords nya PowerShift, som egentligen är en state-of-the art sexväxlad dual-koppling manuell växellåda som fungerar som en automatisk.

Lades och förbättrade funktioner är oftast kände på insidan av fordonet. Det kommer att finnas exklusiva funktioner som en högteknologisk instrumentpanel som kompletterar konventionella ljud och kontroller klimat med flytande kristaller (LCD) och mobiltelefon-stil fem-vägs knappar och knappsatser. Kallade MyFord, det är anpassningsbart och styrs via reglagen på ratten eller röstkommandon. Det grundläggande systemet använder ett par 4,2-tums LCD-skärmar, en framför föraren för huvudinstrument, den andra ovanför mittkonsolen för att visa och justera klimat och infotainmentfunktioner. Högre kostnad versionerna har en 8-tums central skärm. MyFord är utformad för att fungera med Fords Microsoft-utvecklade Sync system för handsfree-anslutning för kommunikation, navigation och underhållningstjänster.