Ford F-serie storsäljare i februari 2007

Efter rapporterna postat av olika biltillverkare för februari månad i år, Reuters sammanställt en rapport som visar vilka modeller Amerikanska bilister köpte flest förra månaden. Den ledande informationskälla för finansmarknaderna anmälde de tjugo mest sålda fordon för februari månad.

På toppen av resultattavlan är Ford F-Series sälja 100.170 enheter. Även den siffran är lägre än förra årets nummer, är det tillräckligt för att sätta F-serien på toppen av styrkortet. Ford F-serien är också ledande när det gäller försäljning för februari månad förra året. Med det andra är den Chevrolet Silverado som postat en försäljning antal 97.089 enheter vilket är 14,9 procent högre än sin utgång förra året. Silverado är oförändrad i sin andra plats från förra året.

Efter de två fordon från inhemska biltillverkare, tre fordon från asiatiska märken följer noga. Med den tredje platsen är Toyota Camry. Toyota sålde 63.609 enheter av Camry förra månaden och modellen också behåller sin tredje plats på poängtavlan. Efter Camry är Honda Accord som hoppar från förra årets femte plats till årets fjärde plats. Honda sålde 56.084 enheter av Accord förra månaden, en 18,5 procents ökning jämfört med förra året under samma period. Hoppa till femte plats är en annan Toyota modell, Corolla. Från sjätte plats förra året, intar nu den femte platsen på grund av det faktum att Toyota sålt 53.840 enheter av Corolla.

Dodge Ram, förra årets fjärde mest sålda fordon för februari månad, sålde landar på sjätte plats utstationering 53.012 enheter. Den sjunde plats upptas nu av Chevrolet Impala som gjort ett stort språng från sin tidigare position på 13: e plats på grund av 29,3 procents ökning i sin försäljning nummer för förra månaden jämfört med februari 2006. Chevrolet sålt 52.200 enheter av Impala. Nästa bil i listan är Nissan Altima som klättrade en plats från sin förra årets nionde plats till slut åttonde i år. Nissan sålt 46.508 enheter av altima.

Med den nionde platsen i år är Honda Civic. Den halkade av två platser på grund av det faktum att Honda sålde 22,4 procent mindre Civic i februari i år jämfört med förra året. Det verkar som Honda behöver dra bromsarna på den nedåtgående bild av Civic. Avrundning upp de tio mest sålda fordon för februari månad är den Dodge Caravan. Från sin 12: e plats i februari förra året, gjorde Caravan det till tionde plats när Dodge sålt 34.968 enheter av nämnda fordon.