Ford Focus RS omdöme

Enligt chefen för Fords RS (Rallye Sport) avdelning för nya Ford Focus RS är “En mycket allvarlig maskin, med prestanda, dragkraft och precision för att matcha betydligt mer exotiska sportbilar. RS emblem inte är något vi tar lätt på, och jag tror denna bilen bevisar det “. Starka ord, men kan Fords senaste heta lucka matchar hype?

Ford har gjort så mycket för denna bil i jämförelse med en vanlig Focus att det är svårt att veta var man ska börja med de ändringar. Motorn är fortfarande en 2,5 liter som tidigare modeller, men det har en nydesignad turbo, ett nytt avgassystem, stora bromsar och många andra tweaks som har höjt hästkrafter som erbjuds runt trehundra varumärket. Trots all denna extra grymta tillgänglig, är det RS fortfarande framhjulsdrift, hantera att lägga kraften ner effektivt tack vare en mycket avancerad ny framvagn set-up som Ford hävdar hindrar bilen från moment styrning. Utöver att bilar aggressiva exteriör ser Focus prydd med stora, djupa sidokjolar, en massiv bakre diffusor och en något upprörande ser bakspoiler som verkligen gör de nya RS ser delen.

Så hur kör det? För en framhjulsdriven bil Focus RS har häpnadsväckande dragkraft med tanke på kraften sätts ner på vägen och det bara inte verkar lida från under-steer alls. I en rak linje, som du förväntar dig, förvaltar Focus en ganska snabb 0-60 tid på 5,9 sekunder och 0-100 på ca 14 sekunder. Trots den mycket misstänksamma utseendet på bilen, är hanteringen faktiskt väldigt skötsam med föraren kvar i kontroll även när du sätter ner foten och tillsammans med en förvånansvärt bekväm åktur innebär samt vara en rolig leksak att kasta runt i helgen RS har definitivt tillräckligt med komfort och funktionalitet för att användas som en vardaglig bil.

Även bränsleförbrukningen och försäkring priser är säker på att vara på den branta sidan, är Fords listpris för denna bil verkligen inte. Kommer det på under tjugo-five thousand pounds i Storbritannien bilen är ett verkligt fynd med tanke på prestanda på erbjudandet. Vissa kanske säger att är alltför dyr för en modifierad Ford Focus men under huven RS är säkert mycket mer än så. Det har varit en lång väntan för den senaste inkarnationen av RS och denna nya ankomst definitivt inte besviken.