ford “inte i diskussionen” att sälja volvo

USA: s tre stora har haft den lägsta poäng i deras historia som japanska biltillverkare fortsätta sitt upphov i USA auto marknaden. Ford, General Motors och Chrysler har redan aviserat och genomfört personalminskning som en del av deras handläggningstid planer. I fråga om Dearborn, Michigan baserade Ford Motor Company, sälja ett varumärke ses som en kortsiktig lösning på sina ekonomiska elände.

Tidigare i år sålde Ford den brittiska lyx bilmärket Aston Martin till ett konsortium lett av racing mästare David Richards. Pengarna som genereras från försäljningen av det prestigefyllda varumärket varit ett uppsving för den finansiella statusen för biltillverkaren.

Efter försäljningen av den berömda varumärke, har det funnits spekulationer om att Ford kommer att lägga ett annat brittiskt märke på auktionen block – den här gången Jaguar. Ford förnekade dock att de planerar att sälja den kämpande varumärket lyxbil.

Mer nyligen var det den svenska biltillverkaren Volvo som nu spekuleras att bli nästa att gå efter Aston Martin. Det ryktades om att tyska bil jätte BMW AG begärde för den fulla ekonomiska status för Volvo Personvagnar från en schweizisk bank som tar hand om de finansiella aspekterna av Volvos verksamhet enligt Fords Premiere Auto Group.

Denna spekulation men var nyligen förnekades av Ford med talesman John Gardiner säger “Ford är inte i diskussioner med BMW eller någon annan biltillverkare om intresset för Volvo Car Corp” Det spekulationer kring försäljningen av Volvo blev starkare när det rapporterades i tidningarna i London och Sverige att BMW talar med Ford om försäljning av säkerhets-första orienterade biltillverkare.

En annan utveckling i bilindustrin som fläktade lågorna av spekulationer om försäljning av Volvo är det faktum att DaimlerChrysler nyligen sålt sin skröpliga american arm i form av Chrysler-koncernen till Cerberus – ett värdepappersföretag.

Samtidigt skjuter FoMoCo på med sin omstrukturering planerar att återvända bolaget till lönsamhet efter postning sin största förlust i sin långa historia förra året. Ford meddelade nyligen att de har stängt ner sin kanadensiska fabrik motor gjutning. Nedläggningen av fabriken är i samband med Fords planer på att undanröja motor gjutning som en del av sin verksamhet. Andra fabriker som de bygga Ford kroppsdelar kommer att fortsätta sin verksamhet. Den nämnda kanadensiska fabrik producerade cylinderblock gjutgods för Fords 4,2-liters V6-motorer och vevaxlar för olika motorer används av Ford på deras olika auto modeller. Dessa motorer är den 4,2-liters, 5,4-liters V-8, 3,0-liters V-6, 4,6 liters V-8 och 2,3-litersmotorer.

Den nämnda kanadensiska fabrik sysselsatte cirka 450 personer samt skapa andra jobb utanför anläggningens verksamhet. Bortsett från den kanadensiska gjutningslinjen, meddelade Ford också att de kommer att stänga ner en annan gjutningslinjen nära Cleveland. Ford Motor Company meddelade vidare att de letar efter oberoende bildelar tillverkarna att förse dem med motorn gjutgods. Detta steg kommer att säkerställa att de kan fokusera mer på tillverkning av viktigare auto komponenter såsom motorer och växellådor.