framtida samlare bilar, exponerad

Collector bilar “skönhet är tidlös och deras värde kan bli ovärderliga i tid. Dessa bilar hålls av aficionados att tillfredsställa sina cravings för gammal men ändå värdefulla auto konstverk. För närvarande är det nyligen lanserade fordon som visar en stark potential för att göra det till samlare listan i framtiden.

En av de omhuldade fåtal inkluderar Toyota FJ Cruiser. “Den FJ framtida samlarobjekt status kommer från två faktorer,” enligt McKeel Hagerty, vd för Hagerty Insurance, “första, och mest uppenbara, är dess iögonfallande design. Den andra är Toyota varumärke, vilket skulle kunna bli lika intressant för samlare som det är nu att vanliga bilköpare. “Han tillade:” Det finns föreställningen att de är en vinnare. ”

Toyota, den näst största biltillverkare, förutspås övertagande GM: s inlägg som den största biltillverkaren någon gång detta år. Den förstnämnda har etablerat ett pålitligt rykte vid tillverkning av effektiva bilar och lastbilar. Dess FJ Cruiser, som ges en emotionell design, är det ett bevis på att Toyota har en lång väg att gå. “Den FJ: s off-road förmåga också hjälper det i framtiden samlare marknaden,” Hagerty läggas. “Bil samlare gå inte för poseurs. Ett fordon som verkligen levererar på sitt löfte – oavsett om det är rock-crawling eller däck-fragmentering – kommer alltid att vara värt mer “.

En annan mäktig utmanare till den eftertraktade bil samlare lista är Mini Cooper. Bilen är konstruerad för att se mindre och mer fängslande. Dess samlarobjekt funktioner inkluderar söta retro utseende plus snabb och rolig kvalitet. “Det är vad New Beetle behövde vara, men är inte,” Hagerty sagt.

Mini Cooper har också bra kortsiktig andrahandsvärde. Som ett faktum, kostar Mini Cooper fortfarande ungefär hälften av sin ursprungliga priset efter fem år. De flesta bilar kostar en tredjedel eller mindre. “Andrahandsvärde som en begagnad bil är en bra prediktor för framtida collectibility,” Hagerty sade, “eftersom det är baserat på samma marknad drivkrafterna för tillgång och efterfrågan.”

Dodge Viper är en annan livskraftig bil samlarobjekt i framtiden. “En ivrig, kult-liknande följande kan öka en bils överklagande i kollektor-bilmarknaden,” McKeel Hagerty för Hagerty Insurance sade. “The Viper är ett utmärkt exempel på detta fenomen.”

“The Viper skapade nästan en ny kategori för sig själv som ett slags anti-Corvette,” Hagerty sagt. Corvette pampers entusiaster. Den är utrustad med mugghållare, antisladdsystem, aktiva bromsar direkt, och sidokrockkuddar påverkan vara mer tilltalande. Å andra sidan, gör Viper inte kunder extra favörer. Men dess extrema pit-bull bilden skulle kunna göra det mycket samlarobjekt.

Framtida samlarobjekt Listan kan också innehålla Acura NSX. Bilen är för närvarande inte ingår i lineupen av biltillverkaren. Honda, Acura moderbolag, koncentrerar sig på att ta fram en efterträdare fordon ändå. “Den NSX aldrig ändrats mycket efter dess införande 1990 och försäljningen hade börjat släpa bort. Men det ska göra bra i uppsamlaren marknaden, “säger McKeel Hagerty,” på grund av sin unika ställning som en sällsynt japansk semi-exotiskt. ”

Den kommande auto samlarobjekt Listan kan också innehålla Audi TT, som infördes 1999. Det senare är mest känd för sin rena magra utseende med fascinerande flödande former och kurvor. Den designfilosofi gjorde det mer aggressivt än sina föregångare. Nämnda filosofin fortfarande kan uppskattas någon gång i framtiden.