General Motors att trimma pickup produktionen

General Motors Corp kommer att trimma produktionen av mickar på sin Pontiac, Michigan, monteringsfabrik. I detta avseende, automaker också planer på att avskeda ett ospecificerat antal arbetstagare på grund av en avtagande pickup marknaden, rapporterade Associated Press.

Flytten kommer att ske fr.om början av september på fabriken, som sysselsätter cirka 2.800 timanställda, varav 300 tillfälligt anställda anlitats för att ersätta dem som accepterade företagsköp och tidiga erbjudanden pensionering, sade GM talesman Tom Wickham förra tisdagen. Antalet arbetstagare som ska sägas upp har ännu inte fastställts, tillade han, men anläggningens monteringslinje hastigheten kommer att sänkas från 54,5 fordon per timme till bara 45.

GM överväger att flytta några arbetare till en annan lokal monteringsfabrik eftersom det minskar produktionen av pickup lastbilar tillverkade i Pontiac, rapporterade The Oakland Press. GM tjänstemän sade att de avser att trimma produktionen av tunga pickup lastbilar i höst för att hålla lagren av osålda fordon i schack.

Den Oakland Press tillade att “tillfälliga arbetstagare har blivit vanligare som biltillverkare har använt företagsköp och förtidspensioneringar för att minska antalet heltidsanställda de använder. Biltillverkare vill använda mer visstidsanställda eftersom det bidrar till att minska kostnaderna för uppsägningar och gör det lättare att anpassa produktionen scheman om försäljningen sjunka oväntat. ”

Wickham sade att det var för tidigt att säga hur många arbetstagare från Pontiac fabriken kommer att möta uppsägningar på grund av nedskärningarna i slutet av sommaren eller tidig höst. “Vi har fortfarande att prata med facket,” sade han. “Jag vill inte gissa på hur många ansikte uppsägningar.”

Den Pontiac växten producerar mestadels tunga GMC Sierra och Chevrolet Silverado pickups. Anläggningen säkerställer kvaliteten av Chevrolet pickup bränsle tryckregulator, motorer, kylare, och hela den bilproduktion “Det har varit en nedgång i fullstor pickup marknaden. Vi har sett en nedgång i den tunga sidan, vilket föranledde de åtgärder vi tog, “Wickham sagt.

Tillfälliga arbetstagare skulle sägas upp först och skulle få några fördelar, sade Wickham. Om det är nödvändigt att avskeda heltidsarbetande, skulle de få förmåner eller skulle ha en chans att gå till andra GM-växter i närheten om det finns öppningar, tillade han.

Den största amerikanska biltillverkaren bygger också mickar i Flint, Fort Wayne, Ind, Oshawa, Ontario, och Silao, Mexiko. Minskad produktion inte är planerad till någon av dessa anläggningar, sade Wickham. GM och andra tillverkare pickup har drabbats av den hårda konkurrensen och en rikstäckande avmattning i homebuilding industrin, sade The Oakland Press.

United Auto Workers (UAW), under tiden, har kritiserat användningen av visstidsanställda och förhandlade gränser för hur och när de inhemska biltillverkare kan använda dem. Ron gettelfinger, UAW presidenten, sade att förbundet inte motsätter sig användningen av tillfälligt anställda. Dock bör tillfälligt anställda i bilfabriker har en tydlig väg för att bli heltidsanställda med rätt till hälso-och sjukvård, pensioner och andra förmåner, sade gettelfinger Måndag på en presskonferens efter inledandet av förhandlingar med Ford Motor Co i Dearborn .

Gettelfinger, som också officiellt öppnat förhandlingar med GM på måndag, sade att han inte var ute efter att göra eftergifter: “Vi går in i dessa förhandlingar i en optimistisk sinnesstämning.”

Joe Laymon, Ford vice vd för personalresurser, sade att Dearborn-baserade biltillverkaren har att förbättra sin konkurrenskraft. Konkurrenter som Toyota Motor Corp har en enorm arbets-kostnadsfördel på nästan $ 30 i timmen, sade Ford tjänstemän innan samtalen började.

Samtidigt sade Diana Tremblay, GM Nordamerika vice VD för relationerna på arbetsmarknaden, att företaget var ute på en mängd olika avtalsfrågor i förhandlingarna.