glöm inte att kolla din transmissionsolja

En bil kräver olika vätskor för att köra. Transmissionsolja är en bland de viktiga vätskor att bilar de som använder både manuell och automatisk växellåda behöver för att köra optimalt. Transmissionsolja är en smart smörjmedel som underlättar en smidig rörelse av delar vid körning. Vätskan fungerar också som kylmedel och dess viskösa naturen hjälper överför motorns kraft till överföringen. Dessutom är den vätska avgörande för redskap smörjning, vridmoment konvertering, bromsslirning och ventil. Transmissionsolja bör bytas efter en viss körsträcka vanligen som anges av tillverkaren. Men om man köper köper en bil och de är inte särskilt säker på sin historia, kontroll av transmissionsolja är det enda sättet de kan säkerställa att överföringen kommer att löpa smidigt. Läckor kan också kräva att användaren kan inspektera nivåer transmissionsolja. Även byte av vätskan är bäst till professionella mekaniker, kontrollera nivåerna är enkelt och kan göras från ett hem garage.

De flesta bilar är utrustade med dip pinnar specifikt används för att kontrollera oljan och transmission vätskenivåer. Överföringen oljestickan är kortare än den som används för att kontrollera oljenivån i motorn. Den person som checkar vätskenivåer bör först torka av oljestickan och sedan djupt in den i motorrummet där transmissionsolja hålls. Efter dopp och efterföljande bekräftelse av nivån, bör man torka av oljestickan på en vit duk specifikt för att kontrollera färgen på vätskan. Helst indikerar vätska som har förvärvat en mörkare ton antingen problem med överföringssystemet, missbruk av fordonet eller vätska som har gjort sitt. Till skillnad från motorolja, är skillnaden mellan låga och höga nivåer av transmissionsolja oftast en pint bara. Därför är det mycket viktigt att den person som tar de nivåer transmissionsolja ta tydliga avläsningar från oljestickan, vilket bör vägleda dem om att lägga till, ändra eller bibehålla de nuvarande nivåerna.

I manuella bilar, är transmissionsolja kontamination en viktig fråga och bilägare måste regelbundet kontrollera detta. Den konstant användning av växlar, lager och synchronizers under resultat kraftöverföring i den slutliga slitage av dessa metalldelar. De frigjorda metallpartiklar hamnar därefter upp i transmissionsolja. Därför detta påverkar möjligheten för vätskan att effektivt smörja och om en ersättning av den förorenade transmissionsolja inte utförs, föroreningarna så småningom förkortar livslängden på transmissionssystemet eftersom det hindrar korrekt smörjning av dessa delar.

Den automatiska växellådan fluiden är emellertid benägna att nedbrytning, som inträffar när vätskan går sönder på grund av exponering för den värme som alstras under överföringen. Vid sådant, förlorar vätska några av dess viktiga smörjande förmåga och så småningom ackumuleras föroreningar. Därför, om det inte dräneras och bytte ut, förkortar det då föreställningar av överföringssystemet. Ständig kontroll och förändring är lämpligt när behov uppstår. Detta inte bara minimerar resor till mekaniker, men också minskar mängden medel som används lösa problem systemansvariga.