gm drar annonser från Imus show

General Motors Corp gick andra sponsorer som drar annonser från “Imus in the Morning” programmet efter förra veckans kontroversiella kommentarer Jock om afroamerikaner samt kvinnliga idrottare college.

GM sade att det kommer att sluta annonsera under Imus show. Showen har sitt ursprung på CBS-ägda WFAN i New York och är syndikerade landet. Programmet är också samsändning dagligen på MSNBC kabel-tv-kanal. GM under 2006 var den högsta reklam spender på MSNBC totalt och under Imus programmet, enligt TNS Media Intelligence.

Den biltillverkaren ett uttalande som sade:. ‘. Helt olämpligt och stötande “” General Motors självfallet inte tolererar kommentarerna Don Imus nyligen gjort med hänvisning till Rutgers University kvinna basketlag Mr Imus har offentligt bett om ursäkt, och erkände hans kommentarer var Han har också uttalat sin avsikt att göra ändringar i sin show. Vi erkänner och välkomnar dessa åtgärder. Vi har dock beslutat att skjuta upp vår reklam medan vi fortsätter att övervaka situationen. ”

Under 2006 spenderade den största biltillverkaren uppskattningsvis $ 692.000 köpa kommersiella tid under MSNBC samsändning av Imus program. Annonserna var inte så enkelt och prisvärt som hos Volvo bildelar för det betyder att de innehåller en heftier summa. Sammantaget tillbringade biltillverkaren $ 7.950.000 på MSNBC. Uppgifterna var röjas av TNS. Andra översta sponsorer Imus inkluderar Sprint Nextel Corp, PetMed Express Inc., Verizon Communications Inc. och drogmakeren GlaxoSmithKline PLC. Talesmän för Ford Motor Co och Chrysler Group sade att de bilföretag inte annonsera under Imus showen, men sade att det är möjligt att någon av deras återförsäljare självständigt kan köpa fläckar på sina lokala marknader.

Den 4 april Imus, tillsammans med producent-och sidekick Bernard McGuirk, bantered om Rutgers University kvinna basketlag som hade förlorat en NCAA Championship spelet natten innan. Han hänvisade till de tävlande med de sluddrar “nappy-headed vä.”

Nästa dag Imus utfärdat en kort ursäkt men retorten till nedsättande dialog om hans show fortsatte under hela helgen. På måndag ett synbart skakad Imus erbjuds en längre on-air mea culpa, som beskriver sig själv som en “god människa” som “sade en dålig sak.” Men mea culpa underlåtit att blidka många kritiker. Dessa kritiker pekade på jämförbara kvinnofientliga och rasistiska anmärkningar Imus och hans personal har gjort i det förflutna.

Den Rev Al Sharpton, NAACP ordförande Julian Bond, och andra har krävt avgång av Imus, som ändå dök upp på Sharpton s Måndag sändning. Imus, fram till nu, fortsätter att förmedla sina kommentarer och ursäkter till spelarna och deras familjer. Rutgers basketspelare och deras tränare höll en presskonferens tisdag och gick med på att träffa radiopratare.

“Det här unga laget kämpade genom omätliga odds att nå den högsta toppen och spela för skolans första nationella mästerskapet i en stor sport,” sade C. Vivian Stringer, tränare för laget. “Att tjäna som ett skämt av Mr Imus i sådant okänsligt sätt skapar en kil och gör ljuset av de insatser som dessa stilrena individer, både som kvinnor och som kvinnor av färg.”

CBS och MSNBC har sagt att de kommer att straffa Imus genom att avbryta det program för två veckor med början den 16 april. Procter & Gamble, kontors-leveranskedjan Staples Inc. och andra sponsorer har redan dragit sina reklamfilmer från programmet. Beslutet fattades trots Imus ‘upprepade ursäkter och löften om reformer.

GM antydde att det kommer att fortsätta sitt stöd till Imus “medmänskliga insatser som täcker arbetet med sjuka och funktionshindrade barn. Ryndee S. Carney, GM taleskvinna, sade biltillverkaren har donerat fordon för användning hos Imus Ranch, en nästan 4.000 acre nötkreatur station i New Mexico. The ranch används till att erbjuda barn med cancer och andra sjukdomar en “cowboy upplevelse.”