gm nedskärningar på sin annons kostnader

I nyheterna: General Motors, blev landets näst största annonsör rapporteras att klippa sin annons utgifterna med mer än 600 miljoner dollar förra året, som enligt TNS Media Intelligence är en stor förlust för massmedial marknadsföring.

GM: s sänkning av sina ad siffror tyder på en enorm falloff som är större än de totala utgifterna för företag som Nike eller Volkswagen. Den biltillverkaren bestritt de siffror som TNS Media Intelligence som säger att det skär sin annons utgifterna med endast 10% eller en minskning med nästan 300 miljoner euro, vilket är långt från den rapporterade $ 2650000000 i ’05 till $ 2030000000 i ’06 från TNS. Men trots påståendet om GM är TNS ståndaktig i sitt uttalande om att det inte kommer att ändra vad det har rapporterats.

Det spelar ingen roll om snittet var så stor som 23,6% rapporterades av TNS eller bara 10% som hävdas av GM faktum kvarstår att landets näst största annonsör förskjuts till andra marknadsföringskanaler som är lika effektiva men inte så dyrt som till exempel direkt marknadsföring, webbplatser, online video, event marketing, branded entertainment och annonsering på Internet. Även om det är sant att de nämnda marknadsföringsmetoder är billiga men det kan få stora effekter, inte bara för de gamla medieföretagen som behöver flytta till digitala plattformar, men även till andra reklambyråer vars direkta och digitala syskon har överträffa dem i intäkter.

Enligt Mark laneve, GM: s VP-försäljning och marknadsföring i Nordamerika, “Vi var inte ner så mycket,” anger vidare att nedgången var endast 10% och tillade att 2007 utgifterna kommer att vara platt. Han sade också att nedgången i företagens annons utgifterna var väntat eftersom det var en del av automaker lyckat drag förra året att överge flera fordon rabatter som orsakade branta försäljning toppar och dalar och minskade vinstmarginaler.

TNS rapporterade att $ 303.300.000 av $ 627.400.000 skär är resultatet av företagens reklam medan resten kom från namnskylten utgifterna. Betsy Lazar, verkställande direktör Reklam och media Verksamheten sade genom en taleskvinna att General Motors kommer att fortsätta att anställa onlineannonsering och också uppgav att de TNS underreports att biltillverkaren digitala utgifterna.

GM för sin Pontiac varumärke har tagit en ovanlig strategi för att lansera sin G5 sport coupe med en all-online-kampanj förra sommaren. Det var en “radikal experiment” enligt Pontiac marknadsdirektör Mark-Hans Richer. G5 annonser spreds till hundratals sajter som sträcker sig från jättarna som Yahoo Music, Google och MySpace till små musik-och bil-relaterade webbplatser. Mr Richer avböjer dock att kommentera de siffror som använts för nämnda annonser på nätet, men han sade att utgifterna var 60% till 70% lägre än vad Pontiac skulle ha använt för traditionella medier.

TNS har rapporterat att Pontiac media utgifterna föll med $ 84.400.000 till 137.000.000 $ och med november 2006 jämfört med 2005, men John Larson, General Manager, Pontiac sa “jag inte erkänner att nivån av nedgång.”

General Motors undersöker också surr-building händelser för att skapa relationer med konsumenter enligt Jim Sanfilippo, exec VP av auto konsult AMCI. Exempel på detta är den “Livin ‘Large” tävling för kommunikation studenter som Chevrolet hölls förra året, där en Aveo fick som pris.

Saturn annan GM märket har också iscensatt en “Ha en trevlig Gig”, som är en nio-marknad battle-of-the-banden tävling förra sommaren. Vinnaren kommer att få chansen att göra förband till Bon Jovi Tour. I programmet har genererat nästan 10.000 leads och samtidigt kunde introducerade Saturnus utökat sortimentet till ett stort antal unga potentiella kunder.

General Motors planerar också att anställa onlineannonsering till resten av sina produkter och det inkluderar dess utbud av bildelar såsom GM axel montering, GM kulleden, och många fler.