hamilton ser oändlig fejd med alonso

Värmen stiger i McLaren Mercedes. Inte bara för att det leder F1: s konstruktörs-mästerskapet stående med 19 poäng mot Ferrari, den närmaste konkurrenten, men på grund av den hypade fejden mellan sina förare – Fernando Alonso och Lewis Hamilton.

Tidigare medgav 22-årig britt rookie han inte kan se ett slut på hans fejd med lagkamrat Alonso. Britten sensationella debut säsong i F1 har enligt uppgift lämnat tvåfaldige känsla världsmästaren oönskade McLaren och den 26-årige spanjoren inte talar till hans lagkamrat efter en kaotisk Ungerns Grand Prix kvalet förra veckan.

Medan britten lydde laget order berättar för honom att släppa Alonso igenom på banan, höll spanjoren Hamilton upp i depån under tio sekunder därmed sätta stopp för hans chanser att hävda pole position. Så småningom blev Alonso fick ett fem-ställe nätet straff för att ha hindrat Hamilton. Britten, under tiden, fortsatte med att vinna loppet och utöka sin ledning i toppen av förarmästerskapet. McLaren var också straffas genom att inte kreditera sina 15 poäng i Budapest loppet på grund av dess förarnas beteende.

Hamilton är inte förvånad över att det har funnits friktion. “När du har två mycket konkurrenskraftiga människor i ett team, förmodligen de två mest konkurrenskraftiga människor runt omkring, och som båda vill vinna, sätter det laget under tryck,” sade Hamilton. “Det är bara väldigt svårt för alla att spela rättvist och göra det enkelt. Det är därför det ibland verkar en drivrutin är att föredra framför den andra. Det är därför ibland känner jag att han är gynnad och vice versa.”

“På grund av de problem vi har med FIA och Ferrari, det är bara mer press på laget,” sade Hamilton. “Den tröstande sak är att vi har allt det här händer, även i helgen, och ändå var vi inte distraheras från vårt jobb. Jag lärde mig en hel del från helgen, om mitt team, hur starka de är att hantera alla frågor som pågår just nu. Det är skrämmande för oss alla, men jag tror inte något annat lag skulle klara det bättre. Det är en tuff tid för hela laget, men det är inte störande oss, vilket är det viktigaste . ”

Vad skulle kunna bana väg för försoning mellan McLarens dynamiska duo? Tidigare F1 Champ Alan Jones sade att lagets chef behöver för att få förare i rad innan deras rivalitet ont McLaren titel kampanj.

“Om du driver ett flera miljoner dollar verksamhet och du kommer till VM, så om du är chef har du rätt att ringa till skott,” Jones berättade The Observer. “Ron har fått att få sina förare tillbaka till någon sorts ordning. Du kan inte bara gå på för resten av säsongen med allt detta händer. Du har dessa mycket begåvade killar och, medan de kommer att vilja göra sin egen sak och inte bli marionetter, det måste finnas någon form av arrangemang De kanske är överens om att det inte finns någon överenskommelse -. om du vet vad jag menar – men de måste sitta ner och skapa en spelplan Det är som cricket “..

Trots spekulationer om att Alonsos dagar på McLaren är numrerade och att spanjoren skulle kunna få ut av Mercedes Benz dörren och ange ett annat F1-team eller återförenas med Renault, var det redan klart att laget inte trycka bort honom.

“Kaptenen kommer att instruera sina killar att göra något för att åstadkomma förbättringar för denna grupp och för slutresultatet, vilket är seger som inte gör något till förmån för en individ,. Den är till fördel för det lag vinner,” Jones avslutade .