hemma i intervallet

Letar du efter en lyx sport utility vehicle som inte bara är snygg utan praktisk också? Range Rover kan intressera dig.

Range Rover, lyx SUV uppdelningen av populära SUV Maker Land Rover, är byggd för din överdådiga komfort samtidigt som du med den HÄNSYNSLÖSHET och makt terrängfordon. Först infördes 1970, var den Range Rover byggt på lådsektion stege typ chassi och en aluminiumstomme. Det kom med fyrhjulsdrift, all-coil fjädring och skivbromsar. Range Rover drevs av en 3,5 L V8 aluminium motor.

Range Rover visade sig vara populär, inte bara i dess ursprungliga Storbritannien, men också i hela världen, som såg en elegant och ändå robust fordon. Sedan dess födelse nästan fyra decennier sedan, Rover Range hade blivit en symbol för kapabla terrängfordon som också kan dela ut på stilen krigen.

Range Rover vunnit internationellt erkännande när den gjordes fordonet val i brittiska Trans-Americas Expedition 1972. Expeditionen blev den första bilen-baserade expedition för att korsa den amerikanska kontinenten från norr till söder. Den speciellt modifierade Range Rovers visade sig vara mer än kapabla i expeditionen, särskilt i korsa den ökända (och väglöst) Darien Gap, som hade orsakat problem för tidigare expeditioner.

Den ursprungliga Range Rover är känd bland entusiaster som “Classic”. Den aluminium fästes med stålbultar och fattiga korrosionsskydd av chassit orsakade bilens ruttnar efter en tid. Men nya teknologier, såsom Waxoyling det och med rostfria bultar, kan förlänga fordonets livslängd. Ursprungligen byggt som en bensindriven bil, erbjöd Range Rover dieseldrivna versionen när kunderna krävde bättre bränsleekonomi.

Range Rover s andra generation (“P38A” till hobbyister) kom ut 1995, 25 år efter den första generationen debuterade. Det presenterade en uppdaterad version av V8-motorn. Den P38 blev mer lyxiga, hade en smidigare och mer kraftfull motor och förbättrad luftfjädring, vilket gör att bilen att höja sig för att få mer dragkraft. Chassit var befäst och ny svetsteknik användes. Låsningsfria bromsar och tvåhjuliga antispinn – senare tillämpas på alla fyra hjul – ingick också.

År 2003 blev ett tredje generationens Range Rover tillgängliga. Det transporteras BMW M62 motor (Range Rover sedan ägs av BMW, idag, är det ägs av Ford). De förbättrade Range Rovers hade bättre markfrigång, tvärbunden Springs Air och många andra förbättrade delar Range. En unibody design valdes, med många designelement från klassiska.

Den tredje generationen använde mycket hållbara och lätta aluminium över hela kroppen, och blev rymligare än tidigare modeller. Bi-Xenon-strålkastare användes för att ge ett naturligt vitt ljus över ett brett stråk av vägbanan. Strålkastarna har också makt spolare och torkare, bortsett från att ha en ljussensor kontroll som sätter på och av sidoljus och halvljus automatiskt.

Range Rover s mångsidighet, blanda stil och elegans med off-road kraft och styrka har gjort det en av de mest önskade sport utility vehicles. Äger en nu och upplev Range Rover.