Hertz, Avis, gå för prius flottan

Nu kan du hyra en “grön” bil.

Hertz Global Holdings Inc. har meddelat torsdag förra veckan att det kommer att spendera $ 68.000.000 för att lägga 3400 Toyota Prius hybrider till sina flottor av 2008. Avis Budget Group Inc. under tiden kommer att göra 1000 hybrid Prius fordon finns att hyra så tidigt som denna vecka.

“Detta är ett första steg,” Brian Chee, en bil analytiker för Autobytel.com s snart att lanseras webbplatsen MyRide.com sagt. “Det ska bli intressant att se om de hyrbil företag fortsätter här. Liksom andra företag, de gör en “grön” uttalande, och detta är ett bra sätt att göra det. “Chee tror att även med flottan expansioner, hybridfordon utgör fortfarande en liten del av hyra bilparker.

Genom att ersätta 1.000 av sina vanliga hyrbilar med gas-elektriska Prius modeller utrustade naturligtvis med början i linje Toyota delar, Hertz sade att det kommer att minska koldioxidutsläppen med uppskattningsvis 3000 ton per år.

“Dagens tillkännagivande markerar nästa steg i vad som redan är ett flerårigt arbete med Hertz att främja miljömässig hållbarhet i hela företaget,” Mark Frissora, bolagets styrelseordförande och verkställande direktör, sade vid torsdagens tillkännagivande.

“Som en global ledare inom biluthyrning, inser vi vår unika möjlighet och skyldighet att främja miljöarbetet och ge våra kunder miljövänliga alternativ.”

Hertz hybridfordon kommer att finnas tillgängliga att hyra på 50 av bolagets amerikanska flygplatsen platser, med 100 av dem reserverade för sitt New York flottan – där stop-and-go flödet av Manhattan trafik ger en idealisk förarmiljö för hybrider, vilket dem att huvudsakligen arbeta bort av sina elmotorer.

New Yorks borgmästare Michael Bloomberg sade att ökad tillgänglighet av hybrid hyrbilar är i linje med hans stadens mål att minska sina utsläpp med 30 procent fram till år 2030.

“Dessa hybridbilar verkligen lagt Hertz i förarsätet … att uppfylla en av de största utmaningarna i vår tid, som är den globala uppvärmningen, “Bloomberg berättade samlingen på Museum of Natural History.

Enligt John Barrows, en talesman för Avis, kommer hans företag erbjuder Prius hybrider i Kalifornien, Portland, Ore, Seattle och Washington, DC, marknader, men kan utöka platserna i framtiden, baserat på konsumenternas efterfrågan. Avis sägs också att sätta sin tro på de Prius hyror som de tror inte kommer bara vädja till resenärerna, men de som är intresserade av att köpa en hybrid.

“Självklart har vi kunder som vill ha dem,” sade han. “Och det finns andra människor där ute som är intresserade av att köpa en hybrid, men egentligen vill kolla en innan du köper en.”

Chee tillade att de lägenheter erbjuder Toyota Motor Corp en chans att visa upp Prius, samt ge potentiella köpare en chans att avgöra om en hybrid är rätt för dem, “Det visar Toyotas förtroende för att det kommer att vinna över fansen när de don ‘t måste köpa den. ”

Enterprise Rent-A-Car också opererar en flotta på mer än 3.000 hybridfordon, förutom 41.000 flex-fuel bilar och lätta lastbilar som kan köras på etanol-baserat bränsle, sade företaget.