HID Kit – installation och hur de fungerar

HID – High Intensity Discharge – HID-systemet är ett belysningssystem som innehåller en uppsättning av 2 lökar, 2 förkopplingsdon och 2 förrätter. Dessa kit är utformade för att producera mer ljus och håller längre än någon annan belysning kit där ute. HID kit är en komplett ersättare till din befintliga strålkastare glödlampa, men de är mycket lätt att installera. Denna starter tar signalen från fordonet och snabbt skickar den till ballasten. Ballasten förstärker sedan signalen till en hög ström signalen och skickar den till glödlampan. Pluggen i HID lampa tar emot signalen och skapar ljuset. Lampan är fylld med en blandning av gaser och salter. När lampan mottager den förstärkta ström från ballasten, ger energi det gaserna i bulben att skapa en vit / blå ljusflöde. Färgen varierar, beroende på Kelvin (K) / färgtemperatur av kitet.

HID kit förbättras dramatiskt körning mörkerseende. Rapporter visar att 60% av natten olyckor orsakas på grund av dåliga ljusförhållanden. HID kit tänds hundratals meter framför fordonet. Det är också användbart i regnet där linjerna är svårare att se. Dessa kit är också utformade för att pågå i upp till 10 gånger längre än vanliga glödlampor. Eftersom det inte finns någon glödtråd att bryta, kan vägbulor och stötskador inte lampan.

HID belysning kit varierar från 3,000 K – 10.000 K färgskalor. Ju högre Kelvin (K) av kitet, blåare de ljuseffekten är. Perfekt körning ranger från en HID kit skulle vara mellan 6000K och 8000K. Detta mest liknar solljus. Det finns ett bra urval av färger, från vitt till lila och blått, så att hitta vad som fungerar för dig och njuta av åkturen. Dessa svala blå färgen HID kit kommer verkligen ser häftigt med en liten bit av blå accent belysning, eller ens några underglow belysning.

HID kit blir allt populärare med tuners och bilentusiaster lika. Dessa kit ger exceptionell belysning mörkerkörning, och även bredda det synliga området mörkerkörning. Så vad erbjuder de?

Vi gillar dessa kit på grund av funktionalitet och visuella intryck som de erbjuder. Den gör verkligen lägga klass till din bil, samt ge er lite mer självförtroende bakom ratten i mindre än perfekta förhållanden såsom dimma, regn, eller nattkörning. Dessa kit är enkla att installera. Först, layout komponenterna och hitta en bra montering plats för både reaktor och tändare. Var säker på att kablarna från båda av dem, inklusive glödlampa, når utan att vara alltför snäv. När du hittar en monteringsbygel plats, montera dem ordentligt. Var noga med att fästa dem väl till fordonet. Nu, bort glödlampan stock halogen från strålkastarhuset med latexhandskar och dra ut kontakten ur det. Nu tar den kontakten och anslut den till startmotorn du just monterade. Plug starter i barlast, sedan försiktigt koppla den nya lampan i strålkastarhuset. Använd latexhandskar för att göra detta eftersom du inte vill röra lökarna med fingrarna. Det bör gå på samma sätt den gamla kom ut. När den sitter fast ordentligt på plats med alla gummi plagg återanslutna, plugg ballasten i lampan. Du kanske upptäcker att du behöver justera strålkastarna. Du kan hitta information om hur man gör detta genom att kontrollera din bruksanvisning.