high-tech akustisk auto glas ger en tystare gång

Med tanke på den genomsnittliga föraren tillbringar mer än fem timmar per vecka bakom ratten, bör körupplevelsen vara så trevlig som möjligt. Få saker kan dock förstöra en enhet snabbare än överdriven trafik och vägbuller.

Kundundersökningar visar att förare jämställa en lugn tur med bilen kvalitet. Så biltillverkare arbetar hårt för att konstruera fordon från grunden för att hålla bullret ute. De använder den senaste high-tech, ljuddämpande material och tekniker allt från fjädring bussningar till kroppens skal med ett enda mål: att minimera buller och förbättra kundnöjdheten.

Det senaste vapnet i kampen mot buller är akustiskt bilglas. En nyligen genombrott i glas teknik gör en betydande buckla i mängden buller som når passagerarna. Den akustiska vindrutan använder ett ark med specialutvecklad akustisk vinyl inklämt mellan två lager av glas. Det minskar bullernivåerna med så mycket som 6 dB vid vissa frekvenser och 2 till 3 dB totalt, vilket innebär samtal är tydligare och mer begripligt.

Inte bara göra akustiska vindrutor minska buller, kan de bidra till bättre bränsleekonomi. Brusreduceringen egenskaper laminatteknik kompensera behovet av tjockare, tyngre glas.

En ledare på marknaden med akustiska vindrutor är Ford Motor Companys SoundScreen ™ vindrutan från Carlite ®. Det är nu tillgänglig på flera modeller, däribland 2007 års modeller av Ford Expedition och Lincoln Navigator och Lincoln MKX, plus 2008 Ford Escape, Mercury Mariner och Mazda Tribute. Fords användning av denna unika glasteknologi expanderar genom fordonets uppställning.

Om en akustisk vindruta måste bytas ut, titta noga för tillverkarens firmanamn, ordet “akustisk” eller bokstaven “A” i den nedre delen av vindrutan. Dessa beteckningar kommer att säkerställa att du får tillverkarens glaskvalitet akustiskt. Varumärken varierar, ett exempel är Ford med varunamnet “SoundScreen” på sin akustiska glas.

Ett sätt att vara säker på att du får rätt vindrutan är att få ett helt för-märket ersättare. Till exempel, när vi letar efter ersättare akustisk glas i en Ford bil, leta efter Carlite varumärket. Detta kommer att skydda din rätt till en lugn och trevlig åktur med en exakt varumärke-för-märket matchning för din akustiska vindrutan.