Historien om den klassiska Volkswagen

Den effekt som den klassiska Volkswagen har haft på amerikaner liksom många människor världen över är exceptionellt. Få andra bilmodeller kan matcha statusen av bilen i form av sitt stöd bland vanliga människor. Volkswagen är känd som “folkets bil” på tyska. Trots de många grymheter som begåtts av Adolf Hitler, bör människor över hela världen att ge honom kredit för att göra produktionen av Volkswagen möjligt. I början av 1930-talet, var många tyska medborgare inte har råd att köpa bilar än mindre möta sina grundläggande behov. De flesta fordon var för dyra och ansågs som lyx.

Adolf Hitler ville vara populär bland folket i Tyskland och så tänkt att göra en bil som skulle vara överkomligt för de flesta tyskar. Hitlers beslut att ha bilen gjorde var inte enbart baseras på innovation principer. Istället ville han att etablera sig som en politisk ledare genom att få stöd från majoriteten av tyskar, mestadels som inte hade råd att köpa de dyra bilmodeller. För att uppnå detta, 1933, vände Hitler till en ingenjör, Ferdinand Porsche, som var känd för sin stora erfarenhet och kompetens inom verkstadsindustrin. Hitler kallade Porsche och beordrade honom att göra en bil som kunde göras tillgänglig för vanliga medborgare.

Hitler gav Porsche riktlinjer om hur bilen ska se ut. Några av dessa riktlinjer ingår kapaciteten av fordonet. Det skulle kunna rymma fyra personer samt ha en motor som skulle kunna pågå länge. Den föreslagna bil var också att vara liten och luftkyld och vara tillgängliga för människor på ett lågt pris. Inledningsvis gjorde kostnaden för den föreslagna fordon Porsche ovilliga att gå vidare med planerna på att göra bilen. Men på grund av konstant tryck från Hitler började Porsche arbetet med att utveckla den snart att vara Volkswagen.

Strax efteråt blev Porsche ges resurser som behövs för produktion av bilen med Hitler. Även om han fortfarande var tveksamma, gick han vidare med planerna att producera de första prototyperna av Volkswagen. Inte känt för många, hade Porsche tidigare producerat en annan bilmodell som hade liknande funktioner som bilen Hitler ville. Dock var bilen inte massproducerade. Porsche besökte Amerika, där han lärde sig om de tekniker som används för massproduktion av bilar, vid låga produktionskostnader. Han återvände sedan till Tyskland och börjat arbeta på en prototyp av Volkswagen, baserat på tidigare modell han hade ritat.

Det tog tre år från det att Hitler närmade Porsche, till den tid de första prototyperna av Volkswagen producerades. Efter en serie av väg tester, var bilen redo att massproducerade och många människor köpte dessa bilar. Efter andra världskriget tog den brittiska kontrollen av fabrikerna och utsåg en ingenjör som gjorde modifieringar av Volkswagen. Britterna gjorde det möjligt för bilen att vara massproducerade och säljs inte bara till tyskar men även till resten av Europa och så småningom till resten av världen. Ända sedan dess har Volkswagen gjorts tillgänglig för miljontals människor världen över och anses som en klassisk bil.