hitta metoder för att förebygga lastbil olyckor

Nyligen uppmärksamhet i media på olika motorvägen dödsfall orsakade av semi-lastbilar har många individer frågar oavsett om våra vägar är verkligen “säkra”. En fullastad lastbil, precis som den som slog in den bakre delen av en extra lastbil på Kaliforniens I-5 förra månaden kan göra en intensiv mängd skador. I just den olyckan var tre personer dödades och minst tio mycket mer skadades när lastbilen kommer in i 550-fots vägport gått ner i lastbilen framför, vilket orsakar en enorm hög-up och i slutändan, en explosion.

Detta är inte första gången säkerheten för att dela våra vägar med överdimensionerade påhängsvagn lastbilar har ifrågasatts. Lastbilstransporter affärsmetoder ständigt bli reformeras för att gå vidare med antalet omkomna dessa fordon orsakar, inklusive minska mängden tid en lastbilschaufför är tillåtet att köra med en paus, väcka nya tekniker för förarens betalning som inte inkluderar inbetalda by-the-milen incitament, och lägga till fler poliser Highway Patrol utsetts till särskilt slå ner på lastbilsförare som inte upprätthåller korrekta loggböcker eller besökare bryta lagar. Men är det tillräckligt?

I teorin, de ökade säkerhetsåtgärder är bra, men processen har varit långsam och för många hushåll, för långsamt. År 2000 markerade starten av Federal Motor Carrier Security Administration (FMCSA), en organisation för att minska mängden dödsoffer olyckor förde ut av stora lastbilar. Vid 2005, inte mycket hade förbättrats. Uppskattade antalet årliga dödsfall orsakades av stora lastbilar är fortfarande mer än fem, 200. Detta innebär att 100 hushåll i USA kasta en älskad 1 på grund av en stor lastbil dödsolycka varje vecka.

Så vad kan du göra för att ta hand om dig själv och dina hushåll?
Lastbilstransporter företag kommer inte någonstans någon gång snart, och medan vi kan hoppas att några av dessa åtgärder börjar att drastiskt minska sortiment av motorvägen dödsfall, kommer nu vara dags att se till att du kör de säkraste bilarna du kan.

Även de säkraste bilarna kanske inte har möjlighet att stå upp för en kollision med en semi, men du kommer att hitta vissa fordon som har en benägenhet att gå bättre än andra. Initial, stadsjeepar och lastbilar pickup brukar hålla sina passagerare säkrare än personbilar när i kollisioner. Även om andra faktorer tydligt diktera hur bra passagerarna kommer med all sannolikhet att skyddas i en krasch, som den typen av kraschen, den hastighet fordonen hade rört sig, och de passiva säkerhetsfunktioner installeras på fordon, stadsjeepar och pickups tenderar att vara tyngre och därför upprätthålla mindre skada.

Andra viktiga faktorer att undersöka är de aktiva och passiva säkerhetsfunktioner sitt fordon. Till exempel, även om de flesta SUV ger tvåstegs krockkuddar (den typ som skyddar passagerarna från påkörning och mötesolyckor genom att stoppa kontakt med instrumentbrädan och rattstången), Isuzu Ascender 5-passagerare också sport huvud-gardin sidokollision krockkuddar som skyddar siffran från skador orsakade av rullande eller side-effekter. Att ta sig tid att utvärdera de säkerhetsfunktioner i din bil för att de tillgängliga säkerhetsfunktionerna i modeller som erbjuds av bil företag som är erkända för säkerhet (som Isuzu och Volvo) kommer att ge en indikation på brister i ditt fordon säkerhetssystem.