högteknologisk titt på framtidens bränsle

Funderar gröna kan snart betyda tänka gult. Det är ord från experter som ett ökande antal bilar konstrueras för att köras på etanolbränsle tillverkad av gul majs.

E10 är en av de vanligaste typerna av etanol-baserade bränslen, men något som kallas E85-bränsle är tillverkad med 85 procent etanol och 15 procent bensin blandning-ger mer effekt och brinner renare. E85 kan användas i nya typer av GM “flex-fuel” bilar, vilket också kan bränna vanliga gas.

Naturligtvis är hybridfordon och fordon som drivs med bränsleceller göra nyheter samt och många är på väg idag. Folk kan få en smygtitt på framtiden för bränsleeffektivitet (och ta reda på vad som händer nu) på en attraktion som heter Bränsle för tanke på Walt Disney World Resort Epcot theme park.

Den högteknologiska utställning börjar med en promenad ner en LiveGreen goyellow.com väg. Som besökare förbi, de ser cornstalks avsked i en vågliknande sätt. Den motsatta väggen är beströdd med portholelike fönster som ger en introduktion till olika GM miljöarbetet i världen.

Vägen leder upp till utställningen öppna bilevel utrymme fyllt med aktiviteter, inklusive en interaktiv trivia spel om hybridteknik, en stjälk Car racing spel och ett minne spel där spelarna matchar foton från en bränslecell maraton.

Tre fristående kiosker leder besökarna genom ett interaktivt lärande session om bränsleceller, hybrider och E85, medan det huvudsakliga utställningsplats golvet är markerat med en jätte projiceras cirkulär grafiskt styrd av rörelsesensorer. Vid ett tillfälle, visas cirkeln att hålla majskorn och som någon går över det, kärnorna pop i popcorn medan E85 meddelanden korsar området.

En verklig FlexFuel E85-kompatibla fordon ligger på entréplan för besökare att klättra in och ut ur, medan en vägg hus en Chevy Tahoe chassi som demonstrerar genom vibrerande ljuseffekter hur en två-mode hybrid verk.

När programmet avslutas Bränsle för tanke, kan besökarna kolla in Autonomy, världens första fordon som konstruerats kring en bränslecell framdrivningssystem.