honda i USA

Honda, Honda Technology Research Institute Company Limited, är ett av de största japanska bil, motorcykel och lastbilstillverkarna. Efter färsk statistik är Honda närvarande den 5: e största biltillverkaren i världen.

Samtidigt, är Honda den största, mest kritiska motortillverkaren runt om i världen. Honda är idag bland de mest förvärvade varumärken i USA och de har kommit en bra bit för att bli den mest pålitliga biltillverkare i planeten.

Soichiro Honda inrättat Honda redan 1948 i Japan och det började med motorcykel produktionen. Sedan, efter andra världskriget Japan krävde små, billiga bilar för sin växande befolkning, var Hondas cyklar en enorm framgång.

Företaget började expandera sin motorcykel sortiment och det snart blev en av de viktigaste cykel beslutsfattare i öst. Medan Hondas första bil dök upp i 1960, var det inte förrän 1970 som Honda importerade sin första bilmodell, den lilla N600, i USA. Eftersom posta sant att japanska produkter, hittade Honda det svårt att fånga amerikanernas förtroende med sina bilar.

1973 Honda har lanserat Civic i USA, kanske dess mest singel bästsäljande auto över hela planeten. Civic erbjuds tillräckligt innerutrymmen och det erbjuds en stor bränsleeffektivitet att den snart blev en amerikansk succé. Världen står inför en oljekrisen i början av 1980-talet och Civic var fordonet amerikanska konsumenterna krävs, eftersom det var billigt, pålitligt och det erbjuds bra bränsleförbrukning.

Den 1973 Honda Civic var den första Honda bil att hinna till den amerikanska allmänheten och det var då företaget börjat bevittna större och större försäljning i Amerika.

År 1976 Honda lanserade sin medelstor bil, på köpet i staterna och att den ekonomiska situationen i världen började öka, det snart förvandlas till en succé. I mitten av 1980-talet Honda sågs över hela USA som en biltillverkare som gjorde fruktansvärt pålitliga och tekniskt sofistikerade bilar.

I själva verket var Hondas bilar så stor framgång i USA som 1989 Honda vann med sin Accord-modellen skillnaden som Amerikas mest populära bil. Precis som andra östliga biltillverkare, har Honda två bilar divisioner: Honda som gör gynnade bilar och Acura, dess lyxiga varumärke och Honda återförsäljare började sälja sina Acura modeller i USA i början av 1990. Människor som söker sportigare och mer magnifik bil hade ett annat märke att välja. Teknik som Hondas VTEC (som står för variabla ventiltider), gjorde aluminium motorer och hybridmotorer bolaget en av de bäst säljande japanska märken i USA.

Idag Hondas erbjudande till USA är massiva, inklusive sport modeller, sedans familj, stadsjeepar, minibussar, pickuper och hybrid bilar och tack vare sina uppfinningar och tekniker som har använts, Hondas har ett världsomspännande rykte för pålitliga och säkra bilar.

Honda har också många anläggningar och bygga fabriker i USA, både för teknik utveckling (t.ex. Honda anläggning i Raymond, Ohio) och för bil producerar som Honda fabrik i East Liberty, Alabama där företagen bygger Civic sedan, dess Civic coupe modellen och Honda CR-V SUV.