honda krympa annonser för online-TV-program

Honda Motor Co Ltd kommer att krympa planeringen av sin minisodes. Den japanska biltillverkaren kommer bara vara med förkortade versioner av Fantasy Island, vem som är boss, Charlies änglar, The Facts of Life och andra klassiska Sony visar tv.

De minisodes presenteras på MySpace.com och det föregås av en Honda skylt. De kommer att innehålla korta Honda spots hela vägen igenom. “Minisodes är rätt upp Fit gränd, så att säga,” Tom Peyton, senior manager för reklam vid American Honda Motor Company i Torrance, Kalifornien

Beslutet fattas av den näst största japanska biltillverkaren i ett erkännande av den förkortade uppmärksam tittare och det reducerade värdet av annonsutrymme. Den biltillverkare tillade att det bara kommer att koncentrera sig på online marknadsföring på Fit subcompact. Tidigare har automaker samarbetar med Sony för att driva subcompact i en online exklusivt.

Den japanska biltillverkaren kommer att vara ensam sponsor av vad Sony Pictures Television dubbade som Minisode Network. De minisodes är inställd på att börja nästa vecka. Besökare på MySpace webbplats kommer att kunna titta på avsnitt av 15 vintage Sony serien redigeras från sina ursprungliga längder av 30 eller 60 minuter till fyra till sex minuter vardera.

Denna online-satsning är liknande till det av Volkswagens “Tänk småskaligt,” som skapades nästan fem decennier sedan av den gamla Doyle Dane Bernbach byrå. Ansträngningen utmanade förare att prova mindre bilar. Nu är Honda tillämpar samma strategi genom att köra mindre reklam i mindre versioner av TV-serie för Fit, sin lilla bil.

Den biltillverkare har knackade RPA, dess longtime byrå, för att köra endast åtta sekunder av reklam med varje episod, uppträder inför en förkortad showen börjar. Först kommer det att finnas en skärmen skylt varar tre sekunder som påstår: “The Minisode Network, Presenteras av Honda.” Skylten kommer att följas av en fem-sekunders reklamfilm för Honda Fit, den minicar att American Honda lanserades 2006 .

Honda säger att den sålde 27.934 Passar från våren 2006 fram till slutet av året. Genom de första fem månaderna 2007, uppgick omsättningen 18.156. “Vi arbetar på ytterligare leveranser och expandera bilen i USA,” Peyton sa. Bortsett från framstående bekvämligheter, passformen funktioner slående kroppsdelar som Honda Accord bakre Valance.

“Minisodes är rätt upp Fit gränd, så att säga,” sade Tom Peyton, senior manager för reklam vid American Honda Motor Company i Torrance, Kalifornien, som är en del av Honda Motor i Japan. “Eftersom nätet blir sin egen mediekanal, vi fortsätter att leta efter rätt möjligheter att delta konsumenter och rätt medieformat,” Peyton sa. Krympande TV-serie för längder mer lämpade för att titta på en PC “är en mycket innovativ användning av befintligt innehåll”, tillade han, “och det är ett annat sätt att utnyttja MySpace,” en av de mest populära webbplatser för sociala nätverk.

De minisodes, som är försiktigt redigerats för att bevara tomten, kommer att visas på MySpace till slutet av augusti. Sony Pictures Television meddelade kampanjen i april, beskriver det som ett sätt att återanvända för nya medier programmering som ursprungligen togs fram för de traditionella medierna. Andra serier som kommer att anges för minisodes inkluderar “Diff’rent Strokes”, “The Partridge Family”, “Police Woman”, “Silver skedar” och “vad som händer!”

“De nya medieformer göra massor av saker möjliga”, säger Amy Carney, presidenten för annonsören försäljning på Sony Pictures Television i New York, en del av Sony Corporation of America uppdelning av Japans Sony Corporation. För dem som tittade på fullängds episoder av serien, “du kommer att känna som om ditt liv blinkar inför dina ögon”, tillade hon, skrattande.