Honda S2000 är en idealisk roadster

Honda S2000 har en oerhörd sammanslagning av uppseendeväckande förmåga med sina konservativa utseende. Bilen ser lång och elegant med låg motorhuv. I vardaglig körning, är S2000 ganska passiv och lätt att köra med en mjuk gång på alla utom den hårdaste vägytor.

Interiören i S2000 ser väl konstruerad. Sätena är stödjande och stark. Det största problemet för S2000 köpare skulle vara bristen på utrymme Interiören erbjuder. Det finns nästan ingen trunk lagring. Bagageutrymmet är mycket små och mer trångt. Honda har skapat en drivrutin-fokuserad känsla till interiören, och de flesta ljud-och värmaren kontroller kan manövreras utan att föraren behöver ta händerna från ratten. Taket är knepigt att använda, med två clips vardera sidan av vindrutan som måste släppas, flyttas och ersättas innan taket kan vikas elektriskt.

S2000 har en utmärkt motor. Detta är den största styrkan för denna bil. Den fyrcylindriga enheten är den mest kraftfulla icke-turboladdad 2,0-liters runt, producerar 240bhp. Ratten är lätt att kontrollera på vriden väg. Honda S2000 gjorde fyra av fem stjärnor i EuroNCAP krocktester, vilket är rimligt för en liten roadster.

S2000 rivaler inkluderar Audi TT, BMW Z4 och Mercedes Benz SLK. Honda S2000 är fortfarande populär på grund av sin otroliga motor som ger sina förare en känsla motorcykel körning. Trots det saknar låg hastighet cruising förmåga BMW Z4, slår det ändå tillbaka med en purist punch, vilket leder till en mer fokuserad sportbil.