honda union av berörda forskare ” grönaste biltillverkaren ‘

Den American Honda Motor Co, Inc., den mest bränslesnåla bil företag i USA, har fått titeln av USA: s “2007 grönaste Biltillverkaren” från Union of Concerned Scientists (UCS) för fjärde gången i år. Priset delas ut av UCS vartannat år till biltillverkaren med den lägsta totala produktionen av smog-forming utsläpp och globala utsläpp uppvärmningen (främst CO2) i dess amerikanska flottan.

“Honda är den grönaste amerikanska biltillverkaren. Företaget installerar ren teknik över hela sin flotta av bilar och lastbilar och att konsekvensen blir det en topp miljö artist. Honda är en av endast två biltillverkare att ha bättre än den globala uppvärmningen poäng i varje klass av fordon det säljs i MY2005, “sade Don MacKenzie, ett fordon ingenjör arbetar med Union of Concerned Scientists. “Dessutom fortsätter Honda att ha den bästa smog poäng i fyra av de fem klasserna.”

Honda, ett av de stigande japanska biltillverkare, har åtagit sig att vara ledande inom utveckling och tillämpning av ny auto teknik som svarar på tre kritiska miljöutmaningarna: förbättrar bränsleeffektiviteten att minska utsläppen av växthusgaser som är ansvariga för den globala uppvärmningen, doppa smog- formning utsläppen för att begränsa luftföroreningar, och leverera verkliga alternativ till bensin för att hugga utländska oljeberoendet.

“Vi är stolta över att erkännas som en ledare, och kommer att fortsätta att utmana oss själva för att förbättra miljöprestandan för vårt företag och våra produkter,” säger John Mendel, vice VD för American Honda Motor Co, Inc. “Vi har in i en period i historien där samhället är mer kritiskt medvetna om hur de åtgärder vi vidtar i dag bestämma över vår miljö framtid för kommande generationer. Vi accepterar detta som vår utmaning. ”

Den amerikanska Honda, den Torrance-baserade biltillverkaren har tillämpat ledande bränsleeffektiv teknik till hela skalan av sin Honda och Acura produktlinjer och därmed blir resultatet av att ha branschledande Corporate Average Fuel Economy (CAFE) som bestäms av US Environmental Protection Agency (EPA). EPA ställer en 33,9 mpg och 24,7 mpg, respektive för 2006 års modell personbilar och lätta lastbilar. Kvalitet auto delar av biltillverkaren som inkluderar Honda AEM cam växlar, motorer och radiatorer har etablerat ett gott namn i servering miljövänliga ändamål.

I maj förra året, blev den japanska biltillverkaren den första att offentligt tillkännage frivilliga mål för nedskärning av CO2-utsläppen år 2010 från både sina produkter och produktion. Honda riktar en femprocentig minskning av CO2-utsläppen för sin globala fordonsparken från 2005 års nivåer, ovanpå en femprocentig minskning uppnås under 2000-2005 tidsperiod. Det kommer också att arbeta mot en tioprocentig minskning för motorcyklar och makt produkter från 2000 års nivåer till 2010.

För att nå frivilliga CO2-minskning mål, kommer Honda att införa en rad nya bränsleeffektiva tekniker och produkter som innehåller intelligent motorsystem, en ny, billigare gas-el-hybrid fordon under 2009, andra generationens Variable Cylinder Management (VCM ), och en ny ren diesel bil i cirka två år med hög bränsleeffektivitet och extremt låga utsläpp motsvarande en bensinmotor fordon.