hur effektiva är bilbarnstol kliniker

Nyligen genomförda studier har funnit att bilbarnstol kliniker är framgångsrika i att hjälpa föräldrar och vårdgivare ordentligt hålla barn i baksätet. Det finns dock ett behov av att utöva mer ansträngning för att nå underserved gemenskaper.

En av de senaste studierna om kliniker bilbarnstol har genomförts av Safe Kids Worldwide och denna forskning omfattar 29 stater i februari 2005. Baserat på studien, visade det sig att bilbarnstol kliniker effektivt har övertalat föräldrar och vårdgivare i främjandet av säkerhetsåtgärder för barn. Enligt Safe Kids, har föräldrar förändrats framgångsrikt sitt beteende och behöll sina barn kunskap passagerarnas säkerhet sex veckor efter att ha fått praktisk undervisning. Vid den andra checkup, upptäckte forskarna ytterligare 45 procent säten installeras av föräldrar.

Barnstolar, om det är korrekt installerad och använd, kan minska risken för skador med 71 procent för spädbarn och 54 procent för småbarn. Dessutom är skador för barn som använder bälte-positionering bältesstolar minskade med 59 procent. Som ett faktum, är över 70 procent av barnstolar felaktigt installerade. Denna aspekt bör korrigeras för att garantera maximal säkerhet.

Studien fann också att de kontroller oproportionerligt nått högutbildade föräldrar eller vita föräldrar i motsats till mindre utbildade eller etniskt varierad familjer. “Vi måste göra mer för att nå de grupper som behöver vår hjälp mest,” säger Lorrie Walker, utbildning och teknisk chef för Safe Kids Worldwide. “Safe Kids ‘nätverk av mer än 600 koalitioner och kapitel i USA har den flexibilitet och kompetens för att möta behoven i varje samhälle vi tjänar.”

Safe Kids arbetar med att installera mer permanenta kontrollstationer i ekonomiskt eftersatta områden för att tjäna fler människor. Koncernens Buckle Up Programmet finansieras av flera supportrar och den största hittills är General Motors Corp “Safe Kids har verktygen på plats för att hjälpa till att utbilda familjer i alla bakgrunder,” säger Bob Lange, GM: s verkställande direktör av struktur och säkerhet Integration. “Vi måste fortsätta att arbeta för att nå högriskgrupper av föräldrar med kommunikation och utbildning för att hålla sina barn fastspända varje gång på varje resa.”

Underrepresenterade i den senaste studien är familjer med äldre barn. De som deltog i kolla upp händelser varierar från åldrarna fyra och under. Experter rekommenderar att barn som vuxit ur bilsäten rida på bältesstolar. Detta bör göras tills de är ungefär fyra meter, nio inches tall och 80 till 100 pounds. Vanligtvis barn når denna höjd och vikt när de är mellan åtta och tolv år.

“I händelse av en krasch, ett bälte-positionering bälteskudde och bilbälte ger bättre skydd för de flesta tweens än bilbältet för vuxna ensam,” Walker sa. “Barn i denna åldersgrupp är bland de minst benägna att vara i rätt återhållsamhet. Vi måste använda bältesstol bland tweens som behöver dem lika automatiskt som den är för små barn att rida i bilsäten.”

Programmet visade sig vara framgångsrik. Det har lärt föräldrar att använda barnstolar som uppfyller federala normer. Dessa riktlinjer minskat antalet olämpliga platser som används vid den andra händelsen, rensa ut många begagnade säten som inte har en känd historia eller platser som är mer än sex år gammal.

Bilägare får lägga mycket av sin uppmärksamhet till Volvo radiatorer, Chevy rotorer eller Ford motorer men en sak som de inte bör försumma är effektiviteten av bilbarnstolar för sina barn.