hur fungerar hybridbilar.

Det tar ca 1000 pounds av batterier för att motsvara energin i en liter bensin. Låter som en massa extra vikt, men med de nya konstruktioner är detta inte ett problem. De nyare konstruktioner är även omvandla kinetisk energi som produceras av motorn till elektrisk energi till batterierna. Förvirrad än? Om inte, är det du läser förmodligen fel artikeln. Men det spelar egentligen ingen roll om du förstår det inre arbetet helt. Vid det här laget bör du åtminstone ha en grundläggande förståelse för vad som gör dessa små bilar mer effektivt.

En hybrid har en bensinmotor och även en batteridriven generator. Bensinmotorn i ekvationen är mycket samma som bilarna flesta av oss kör idag. I de flesta fall är det lite mindre än motorerna i våra lite större bilar som vi för närvarande kör. Anledningen till detta är att generatorn hjälper driva hybridbil. Båda använder sig fortfarande samma som långt som att ha en transmission för att driva hjulen. Om än en mycket mer sofistikerad version än vad som finns i den typiska bensindrivna fordon. Skillnaden är när bilen börjar sakta ner, stannar bensinmotorn och generatorn motorn tar över, vilket sparar bränsle du skulle bränna till exempel vid ett stoppljus. Nu är detta inte bara en besparing för dig som konsument. Det är också att göra luften vi andas renare. Båda är jag säker på att ni håller en bra sak. Nu, båda motorer kräver en tank för bränslet, en gastank samma som de flesta av oss har nu, men också en tank för generatorn, som är en uppsättning batterier som måste hållas debiteras. Du ser, det är syftet för generatorn.

Jag är säker på att du har sett några av de nya hybridbilar på gatan och var kanske lite tas tillbaka av sitt utseende vid första. Ja, de nya hybriderna tar tag att vänja sig, speciellt de tidiga modellerna. De är lite mindre i storlek och mycket aerodynamisk design. Och, med en drivande kraft på ungefär 60-90 hästkrafter, känner mig inte riktigt lika stark som din nuvarande bil, men vid horisonten finns flera nya modeller, inklusive SUV som är mycket mer traditionell i sin styling.

Jag tror att för nu åtminstone, kommer de hybridbilar ta över en stor del av bilindustrin och föra oss tillsammans fram till ankomsten av den miljövänliga effektiva bilar i framtiden.

Ta en tur i en av de nya hybridbilar och bestämma dig om det är värt all hype.